Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012

Άστεγος στην Αθήνα ζεσταίνεται στους αεραγωγούς του Μετρό. Φώτο


Μια συγκλονιστική φωτογραφία ενός άστεγου άνδρα που κοιμάται στην πλατεία της Ομόνοιας, κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του Facebook.
Ο άστεγος άνδρας έχει ξαπλώσει πάνω στους αεραγωγούς του μετρό με την ελπίδα να βρει λίγη ζεστασιά, ενώ οι περαστικοί τον προσπερνούν αδιάφορα. Ο καθένας βλέπεται κοιτά τα δικά του προβλήματα και αδιαφορεί για τους άλλους. Τέτοιες καταστάσεις βέβαια, παρατηρούνται στις μεγάλες πόλεις.

Την τραγικότητα της φωτογραφίας συμπληρώνει η γιγαντιαία αφίσα της ελληνικής σημαίας στο βάθος που γράφει «Ελλάδα σ’ αγαπώ»…

Την σκηνή απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός του Γιάννη Μπεχράκη, φωτογράφου του Reuters, ο οποίος την δημοσίευσε στο προφίλ του στο Facebook.
Τα σχόλια των χρηστών αποτυπώνουν με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο την εικόνα της Αθήνας αυτών των ημερών και την απόγνωση του ελληνικού λαού.
Πως κατάντησε έτσι ο περήφανος Ελληνικός λαός; Ο λαός του πολιτισμού και της μεγάλης ιστορίας ενός κράτους που έχει προσέφερε πολλά στην ανθρωπότητα.

Αυτοί που τον κατάντησαν έτσι και συνεχίζουν να τον ποδοπατούν με τις αποφάσεις τους, παραμένουν στα ηνία αυτού του κράτους και λένε ότι προσπαθούν να βγάλουν τη χώρα από τα οικονομικά αδιέξοδα. Αλλά και οι άλλοι που ήταν πριν στην εξουσία θέλουν εκλογές για να σώσουν, όπως λένε, την κατάσταση.
Μάλλον είναι κοντά ο καιρός, που θα δούμε λαϊκή εξέγερση στην Ελλάδα, κάτι που πρέπει να αποφευχθεί αλλά δυστυχώς, ο Ελληνικός λαός δεν έχει άλλη επιλογή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου