Κυριακή, 22 Απριλίου 2012

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΠΡΟΩΡΑ ΜΩΡΑ ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Άρθουρ Τίλλεϋ - Λαχτί Φινλανδίας
Πρόωρα  γεννηθέντα μωρά θα ωφεληθούν από το να  τους δοθεί το γάλα  νωρίτερα. 
Σύμφωνα με το BBC  έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης διαπίστωσε τα μωρά δεν ήταν σε υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών προβλημάτων του εντέρου σε περίπτωση που μετακινηθούν εκτός του σωλήνα τροφοδότησης.


Τετρακόσια πρόωρα γεννηθέντα  μωρά στη, που γεννιούνται τουλάχιστον πέντε εβδομάδες νωρίτερα και πολυ μικρά για την ηλικία τους, μελετήθηκαν  για χάρη της  μελέτης που διεξήγαγε το Πανεπιστήμειο.

 Ο Οργανισμός  Πρώορο μωρό Bliss  χαιρέτησε  το αποτέλεσμα της έρευνας επισημαίνοντας  ότι ελπίζει τα ευρήματα θα οδηγήσουν  σε μια αλλαγή στις πρακτικές διατροφής.

Πάνω από 60.000 μωρά γεννιούνται πρόωρα κάθε χρόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο και ένα στα 10 μωρά  χρειάζονται ειδική φροντίδα λόγω των προβλημάτων κατά τη γέννησή τους,επειδή γεννήθηκαν πολύ νωρίς.

Υψηλού κινδύνου πρόωρα μωρά είναι ευάλωτα σε σοβαρά προβλήματα του εντέρου, όπως μια κατάσταση που ονομάζεται νεκρωτική εντεροκολίτιδα (NEC). Οι ανησυχίες σχετικά με αυτού του κινδύνου οδήγησε τα πρόωρα βρέφη σε ειδικές μονάδες φροντίδας στο παρελθόν και είχε σαν αποτέλεσμα να καθυστερήσει την έναρξη των γαλακτούχων τροφων στα βρέφη..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου