Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Παφίτικο Καρναβάλι 2013


Αναβαθμισμένο θα είναι φέτος το Παφίτικο καρναβάλι που αρχίζει στις 7 Μαρτίου με την πανηγυρική είσοδο στην πόλη του Βασιλιά Καρνάβαλου και ολοκληρώνεται την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου του 2013 σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πάφου.


Η πανηγυρική είσοδος του Βασιλιά Καρνάβαλου και της συνοδείας του θα γίνει την Τσικνοπέμπτη στις 3 το απόγευμα υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου και με τη συνοδεία των μαζορέτων της Ακαδημίας Χορού Κωνσταντίνας Χατζηευτυχίου. Το άρμα του Βασιλιά καρνάβαλου θα συνοδεύουν κορίτσια της Σχολής Μπαλέτου Κλέας Πιτσιλλίδου.

Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος θα ξεκινήσει από τη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή , θα διέλθει την πλατεία Κέννετυ και θα περάσει από τις οδούς Γλάδστωνος, Νικοδήμου Μυλωνά και Φελλάχογλου για να καταλήξει στον Δημοτικό χώρο Στάθμευσης « Περβόλα» όπου θα στηθεί λαϊκό γλέντι στις 4.00 μ.μ.

Στον ίδιο χώρο προστίθεται στην ανακοίνωση θα εκτελεστεί μουσικοχορευτικό πρόγραμμα και Συναυλία από τον Άδωνη Μιχαηλίδη και την Ορχήστρα του.
Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν το Κυνήγι του Θησαυρού την Κυριακή 10 Μαρτίου που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου, το επιμορφωτικό και ψυχαγωγικό παιχνίδι « Κυνήγι Θησαυρού» για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και για ενήλικες.

Επίσης την Παρασκευή 15 Μαρτίου θα γίνει ο μεγάλος αποκριάτικος χορός του Δήμου Πάφου στο ξενοδοχείο « Elysium» . Στο πλαίσιο του χορού θα διεξαχθεί διαγωνισμός αμφίεσης για ομάδες ζευγάρια και άτομα με πλούσια βραβεία. Το Σάββατο 16 Μαρτίου σύμφωνα με την ανακοίνωση στις 3:00μ.μ.θα πραγματοποιηθεί στη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή η μεγάλη Αποκριάτικη παρέλαση αρμάτων και ομάδων με τη συμμετοχή δεκάδων αρμάτων και ομάδων , εκατοντάδων καρναβαλιστών της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου, μαζορέτων και των κανταδόρων του Μουσικού Ομίλου Πάφου.

Την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 10:00 μ.μ θα πραγματοποιηθεί στο “Otto Dieci” Bar αποκριάτικη φιέστα των οδών Κανάρη και Βότση. Επιπρόσθετα την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί στην παραλία του Φάρου η καθιερωμένη εκδήλωση για την Καθαρά Δευτέρα. Η εκδήλωση περιλαμβάνει μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, διαγωνισμό χειροποίητου χαρταετού και προσφορά νηστίσιμων εδεσμάτων. 

Η Πολιτιστική Λειτουργός του Δήμου Πάφου Ερμίνα Μάη δήλωσε πως στην μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση θα συμμετάσχουν πέραν των 50 αρμάτων και ομάδων. Η κ Μάη ανέφερε πως οι προετοιμασίες είναι πυρετώδες και ανακοίνωσε πως η υπηρεσία της βρίσκεται στην τελική ευθεία για την προετοιμασία των καρναβαλίστικων εκδηλώσεων. Πρόσθεσε επίσης πως εντός της εβδομάδας θα ολοκληρωθεί ο διάκοσμος της πόλης στο πνεύμα των αποκριών. Κάλεσε παράλληλα τους πολίτες να επιδείξουν επιείκεια γιατί η Πολιτιστική Υπηρεσία του Δήμου κινήθηκε στα πλαίσια της λιτότητας όσον αφορά την διακόσμηση . Αν δεν διαθέσεις κονδύλια πρόσθεσε η κ Μάη δεν μπορείς να έχεις θεαματικά αποτελέσματα. Η κ Μάη ξεκαθάρισε ωστόσο πως δεν έχουν γίνει εκπτώσεις όσον αφορά το περιεχόμενο των εκδηλώσεων από πλευράς οργανωτικής επάρκειας και της συμμετοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: