Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Νέα εκδήλωση διαμαρτυρίας των καταστηματαρχών Τάφοι των Βασιλέων στις 23 Φεβρουαρίου. Αναβρασμός επικρατεί στην περιοχή


Eκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στις εννέα το πρωί έξω από το Δημοτικό μέγαρο Πάφου οι καταστηματάρχες της λεωφόρου Τάφοι των Βασιλέων που θα επηρεαστούν από τα έργα ανάπλασης της λεωφόρου τα οποία θα ξεκινήσουν με βάση τον προγραμματισμό που υπάρχει τον Μάρτιο.


Οι καταστηματάρχες κατά την εκδήλωση διαμαρτυρίας τους ανέφεραν ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν ενημερωθεί επίσημα για το τι επακριβώς διαλαμβάνει το έργο αυτό, ούτε και γνωρίζουν τον ακριβή προγραμματισμό και σχεδιασμό για τις φάσεις του έργου και τον επηρεασμό των επιχειρήσεων τους στην διάρκεια της νέας θερινής τουριστικής περιόδου.

Ο Μιχάλης Μιχαήλ πρόεδρος του ΣΤΕΤ , του Συνδέσμου τουριστικών επιχειρήσεων Τάφοι των Βασιλέων ανέφερε « αυτή την στιγμή θέλουν να μας φτιάξουν ένα δρόμο που σχεδιάστηκε το 1987 , και δεν είναι καθόλου μοντέρνος την σημερινή εποχή το 2013, και να αναγκάσουν  τους καταστηματάρχες να φύγουν από την περιοχή».

Ο κ Μιχαήλ είπε ακόμη « εμείς ζητούμε έστω και την υστάτη να εισακουστούμε γιατί έχουμε ζητήσει πολλές φορές συναντήσεις με τις τοπικές αρχές  και την Πολεοδομία», δηλώνοντας ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί, περαιτέρω. Εμείς συνέχισε, είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε ανάπτυξη και ζητήσαμε έργα, επενδύοντας χρήματα στην περιοχή   .

Οι καταστηματάρχες σε υπόμνημα που επέδωσαν στον Δήμαρχο Πάφου αξιώνουν την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων τους, την κατασκευή πεζοδρομίων  κατά μήκος του οδικού δικτύου τα οποία σήμερα όπως ανέφεραν, είναι ανύπαρκτα, την ηλεκτροφώτιση της περιοχής , την δημιουργία χώρων πρασίνου και στάθμευσης , επαρκείς διαβάσεις πεζών, όχι τετραπλής κατεύθυνσης οδικό δίκτυο στην κατοικημένη περιοχή, σταθμό λεωφορείων στο κέντρο της λεωφόρου για να μπορεί να διακινείται κόσμος στην περιοχή.

Επίσης αξιώνουν την καταβολή αποζημιώσεων για το κλείσιμο των επιχειρήσεων ειδικά κατά μήκος του δρόμου, αλλά και την εξεύρεση εναλλακτικού χώρου μετακίνησης , για ίσο δικαίωμα μεταφοράς των επιχειρήσεων σε άλλη περιοχή.
Έκπληξη εξέφρασε ο  Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας για τις θέσεις των καταστηματαρχών και την σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας  και τους κάλεσε να παραστούν στην παρουσίαση των σχεδίων «ώστε να ενημερωθούν σωστά».
Ο ίδιος είπε πως ενημέρωσε κατ’ επανάληψη τους καταστηματάρχες της περιοχής και σημείωσε ότι είναι αδιανόητο τώρα που ξεκινά το έργο κάποιοι να προσποιούνται ότι δεν έχουν ιδέα.

Ένα έργο των 14 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο διεκδικεί η Πάφος για 20 χρόνια, έφτασε η ώρα είπε ο δήμαρχος Πάφου να υλοποιηθεί . Πρόσθεσε επίσης, πως  θα είναι υπεύθυνοι των πράξεων τους και υπόλογοι έναντι των επόμενων γενιών, όσοι διανοηθούν να το παρεμποδίσουν .

Ο Σύνδεσμος τουριστικών επιχειρήσεων Τάφοι των Βασιλέων τον οποίο στήριξε και ο ΣΙΚΑΠ ( Σύνδεσμος Κέντρων Αναψυχής Πάφου) στην εκδήλωση διαμαρτυρίας, ανακοίνωσε επίσης πως στις 23 Φεβρουαρίου στις 11:00 θα γίνει μαζική εκδήλωση διαμαρτυρίας  στην είσοδο της λεωφόρου Τάφοι των Βασιλέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: