Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Με επιτυχία στον 4ον κλάδο σπουδών Φινλανδικής Γλώσσας ο Αρθούρος (Αθως) μας. Και εις ανώτερα


Ολοκληρώθηκε σήμερα ο τρίτος κλάδος σπουδών για ξένους στην Φινλανδική γλώσσα στο Λάχτι.

Ο συνάδελφος φίλος και συνεργάτης του Φιλόξενου Άρθουρ(Άθως) Τίλλευ που ζει μόνιμα πλέον στην Φινλανδία, περάτωσε με επιτυχία και τον τρίτο κλάδο σπουδών και πολύ σύντομα η Φινλανδική θα είναι η τρίτη γλώσσα που θα μπορεί να μιλά εκτός από τα Ελληνικά και τα Αγγλικά.



Σε δηλώσεις του στον Φιλόξενο με το γνωστό χιούμορ που τον διακρίνει πάντα ανέφερε ότι πολύ σύντομα θα είναι Ελληνο-Κυπρο-Αγγλο-Φινλανδός.....



Στόχος του είναι να ολοκληρώσει και τον τελευταίο(4ο) κλάδο σπουδών στην γλώσσα των Finns και γιατί όχι σύντομα να γίνει και Φιλανδός πολίτης.
Αυτό θα το πετύχει αφού περάσει και το λεγόμενο YKI test που απαιτείται για να πολιτογραφηθεί κάποιος ξένος στην Φινλανδία.


Απαντώντας σε ερώτηση μας για το πως βλέπει την Φινλανδική γλώσσα δήλωσε ενθουσιασμένος για την πρόοδο του , γιατί ας μην ξεχνάμε η Φινλανδική γλώσσα είναι η τέταρτη δυσκολότερη γλώσσα στον κόσμο..

Στο μεταξύ, συνεχίζει να προσφέρει στις ελεύθερες του ώρες σαν εθελοντής της υπηρεσίες του στο Πολυπολιτισμικό Κέντρο του Λάχτι συμμετέχοντας σε πολλά από τα διαδραματιζόμενα σε αυτό, με κύριο την διδασκαλία της Ελληνικής...

Ο Φιλόξενος εύχεται κάθε επιτυχία στον φίλο και συνάδελφο Αρθούρο που πρέπει να ομολογήσουμε αποτελεί ένα καλό πρεσβευτή της Κύπρου μας στην ξένη αυτή χώρα..

Πάντως, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι οι συμμαθήτριές του τον συμπαθούν ιδιαίτερα, αντιλαμβανόμαστε ότι, του χρόνου που θα διδάσκει Ελληνικά στο ινστιτούτο ξένων γλωσσών στο Λαχτί,  αυτό θα είναι γεμάτο από κοπέλες. Και εις ανώτερα Άθω μας!!! Οι πραγματικοί σου φίλοι είμαστε περήφανοι για σένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: