Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Κανονικά διεξάγεται η ψηφοφορία στην Πάφο. Όλες οι λεπτομέρειες


Κανονικά ξεκίνησε στην Επαρχία Πάφου στις 7 το πρωί η εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, χωρίς κανένα πρόβλημα, δήλωσε ο Έφορος της Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου Γιαννάκης Μαλλουρίδης.



Ο Έπαρχος Πάφου ανέφερε ότι οι εκλογές ξεκίνησαν και εξελίσσονται ομαλά και πως όλοι οι λειτουργοί που είναι επιφορτισμένοι με τη διεξαγωγή της εκλογικής αναμέτρησης βρίσκονται στις θέσεις τους από τις 6 το πρωί.


Η Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου, πρόσθεσε, έχει λάβει και όλα τα απαραίτητα μέτρα στις ορεινές περιοχές, ώστε σε περίπτωση κακοκαιρίας, να μπορέσουν οι ψηφοφόροι να μεταβούν στα εκλογικά κέντρα.
Στην Πάφο λειτουργούν συνολικά 132 εκλογικά κέντρα, από τα οποία 44 βρίσκονται στους 4 Δήμους της Επαρχίας και 88 στις υπόλοιπες κοινότητες. Συγκεκριμένα, στο Δήμο Πάφου λειτουργούν 30 εκλογικά κέντρα, στο Δήμο Γεροσκήπου 8, στο Δήμο Πέγειας 3, και στο Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς 3.

Σύμφωνα με τον Έφορο Εκλογής της Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου, στα κέντρα αυτά έχουν κατανεμηθεί 47. 743 εκλογείς, περιλαμβανομένων και 168 Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι έχουν κατανεμηθεί στα εκλογικά κέντρα του τόπου διαμονής τους. Ο κ. Μαλλουρίδης ανέφερε επίσης πως στους 47.743 εκλογείς δεν έχουν συμπεριληφθεί οι Παφίτες ψηφοφόροι που θα ψηφίσουν στο εξωτερικό, ο αριθμός των οποίων ανέρχεται στους 1.422.
Το μεγαλύτερο εκλογικό κέντρο της Πάφου είναι το εκλογικό κέντρο της Τάλας με 693 εγγεγραμμένους εκλογείς, και το μικρότερο το εκλογικό κέντρο της Φασούλας με 50 εγγεγραμμένους εκλογείς. Ακολουθούν το εκλογικό κέντρο του Αγίου Νικολάου με 56 εγγεγραμμένους εκλογείς και το εκλογικό κέντρο της Αρχιμανδρίτας με 57.

Ο κ. Μαλλουρίδης ανέφερε επίσης πως μικρό αριθμό εγγεγραμμένων εκλογέων έχουν η Δρυνιά με 69 εγγεγραμμένους εκλογείς, Κάτω Ακουρδάλεια με 75, οι Κέδαρες με 61, η Λεμόνα με 64, Κινούσα με 68, η Λάσα με 75, τα Μέσανα με 95, η Μηλιού με 71, η Νικόκλεια με 88, το Πραιτώρι με 82 και η Χρυσοχού με 92. Επίσης, είπε πως σε πολύ μικρές κοινότητες αλλά και σε κοινότητες που δεν διαθέτουν κατάλληλα κτίρια για εκλογικά κέντρα έχει διευθετηθεί όπως οι εκλογείς των συγκεκριμένων κοινοτήτων ψηφίσουν σε άλλες μεγαλύτερες κοινότητες και με τους εκλογείς στο εκλογικό κέντρο της φιλοξενούσας κοινότητας.
Ο αριθμός των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων ανέρχεται στην Εκλογική Περιφέρεια Πάφου σε 49.165 εκλογείς (47.743 εκλογείς συν τους 1.422 ψηφοφόρους που θα ψηφίσουν στο εξωτερικό).

Οδηγίες Επάρχου
Όλα εξελίσσονται ομαλά στην εκλογική περιφέρεια Πάφου δήλωσε ο Έφορος της Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου Γιαννάκης Μαλλουρίδης, τρεις περίπου ώρες μετά το άνοιγμα της κάλπης.
Ο κ Μαλλουρίδης ανέφερε πως κάποια μικροζητήματα που έχουν προκύψει σε κάποια εκλογικά κέντρα έχουν επιλυθεί άμεσα με την βοήθεια των προεδρευόντων και των βοηθών εφόρων.

Ο Έφορος της Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις περιπτώσεις των ηλικιωμένων και των ψηφοφόρων που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης.
Δώσαμε είπε ο κ Μαλλουρίδης, ξεκάθαρες οδηγίες προς τους προεδρεύοντες και τους βοηθούς εφόρους για το πώς θα χειριστούν αυτή την κατηγορία των εκλογέων και όλα βαίνουν καλώς».

Ηλικιωμένοι
Με το άνοιγμα των καλπών στην πόλη και επαρχία Πάφου, άρχισαν να προσέρχονται άνθρωποι της τρίτης ηλικίας στις κάλπες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Ο αριθμός των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας που προσήλθε στις κάλπες, ιδιαίτερα στις κοινότητες της υπαίθρου, δυόμιση ώρες σχεδόν μετά το άνοιγμα της κάλπης είναι μεγάλος .

Κάποιοι εξ αυτών υποβασταζόμενοι από οικεία τους πρόσωπα ή από το… μπαστουνάκι τους έσπευσαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα για την εκλογή προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: