Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Αξιοπρεπές τέλος για την «ασχημότερη γυναίκα του κόσμου»


Στην πατρίδα της, στο Βόρειο Μεξικό, αναπαύεται 153 χρόνια μετά το θάνατό της η Χούλια Παστράνα, η θεωρούμενη κάποτε σαν «η πιο άσχημη γυναίκα του κόσμου».


Η Παστράνα έζησε μια τραγική ζωή καθώς υπέφερε από υπερτρίχωση και υπερπλασία ούλων εξαιτίας των οποίων χαρακτηρίστηκε και ως «γυναίκα-πίθηκος».

Τη δεκαετία του 1850 τη γνώρισε ο Αμερικανός ιμπρεσάριος Θίοντορ Λεντ, που την περιέφερε, προτού παντρευτούν, σε μουσικά και χορευτικά θεάματα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Η άτυχη γυναίκα πέθανε το 1860 στη Μόσχα σε ηλικία 26 ετών, μόλις έφερε στον κόσμο το γιο της, που δυστυχώς κληρονόμησε την πάθησή της. Το αγοράκι έζησε λίγες μόνο ημέρες.

Ο Λεντ περιέφερε τα βαλσαμωμένα λείψανα της συζύγου και του γιου του, τα οποία άλλαξαν πολλά χέρια πριν καταλήξουν στο Πανεπιστήμιο του Όσλο.
Τελικά με ενέργειες του κυβερνήτη της πολιτείας Σιναλόα στο Μεξικό τα οστά της επιστράφηκαν και τελικά τάφηκαν όπως πρέπει.
«Φανταστείτε την σκληρότητα του ανθρώπινου γένους που είχε να αντιμετωπίσει και πώς το ξεπέρασε», δίκαια επισήμανε ο κυβερνήτης της πολιτείας, Μάριο Λόπεθ.
Το άσπρο φέρετρο κοσμούσαν λευκά τριαντάφυλλα.

www.tanea-london.net  

Δεν υπάρχουν σχόλια: