Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Παρέμβαση ΣΙΚΑΠ για την ανάπλαση στους Τάφους των Βασιλέων



Ο Σύνδεσμος Κέντρων Αναψυχής Πάφου στηρίζει τα μέλη του, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή Τάφοι των Βασιλέων, στα αιτήματά τους για την φημολογούμενη  επικείμενη ανάπλαση της περιοχής καθ ότι δεν τους έγινε καμία επίσημη παρουσίαση των τελικών σχεδίων ανάπλασης.


Εάν οι ανωτέρω φήμες ευσταθούνοι καταστηματάρχες της περιοχής αλλά και οι ιδιοκτήτες, ζητούν στο πλαίσιο της ανάπλασης να μην γίνει ο δρόμος τετραπλής κατεύθυνσης με ταυτόχρονη διαχωριστική νησίδα και κυκλικούς κόμβους, διότι αυτό θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην λειτουργία των εκεί επιχειρήσεων.

Υποστηρίζουν ότι, τα περισσότερα καταστήματα αναμένεται να βάλουν λουκέτο αν γίνει κατ’ αυτόν τον τρόπο η ανάπλαση, κάτι που έχουμε δει να συμβαίνει και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, όπως στο τρίγωνο Δανάης.
Ο ΣΙΚΑΠ πολλές φορές έχει ζητήσει από τον Δήμο Πάφου να του παρουσιαστούν τα τελικά σχέδια ανάπλασης στην περιοχή Τάφοι των Βασιλέων αλλά μέχρι τώρα δεν έλαβε οποιαδήποτε απάντηση. Ζητούμε έστω και τώρα πριν αρχίσουν τα έργα, όπως ο δήμος Πάφου διευθετήσει άμεσα συνάντηση τόσο με τον ΣΙΚΑΠ όσο και με τους επηρεαζόμενους της περιοχής και καταθέσει τα τελικά σχέδια.

Πιστεύουμε ότι, για μεγάλα αναπτυξιακά έργα θα πρέπει να γίνεται διάλογος με τους επηρεαζόμενους και να λαμβάνονται υπόψη οι θέσεις τους.
Σαν σύνδεσμος λέμε ναι στην ανάπτυξη των διαφόρων περιοχών, ναι στην ανάπτυξη του τουρισμού όταν αυτή, όμως γίνεται με σωστό τρόπο και χωρίς να δημιουργεί προβλήματα στους επηρεαζόμενους επαγγελματίες.      


Εκ του σικαπ
Νεόφυτος Θρασυβούλου
πρόεδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: