Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

"Φεύγουν" μέχρι το τέλος Ιουλίου 1500 υπαλλήλοι από την νέα Κύπρου

Αποφασίστηκε σε γενικές γραμμές η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την προετοιμασία σχεδίου πρόωρης αφυπηρέτησης υπαλλήλων στην ενοποιημένη Τράπεζα Κύπρου σε συνάντηση του διευθύνοντα Συμβούλου της Τράπεζας Χρήστου Σορώτου με αντιπροσωπεία της ΕΤΥΚ.
 

Το σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης θα είναι έτοιμο περί το τέλος του μήνα και η προσπάθεια όλων είναι να έχει λήξει σε μεγάλο βαθμό και η αβεβαιότητα του ύψους του κουρέματος το οποίο επηρεάζει τα ταμεία προνοίας των υπαλλήλων. Το ζητούμενο για να μπορεί να αποφασίσει ένας υπάλληλος την αποχώρηση του ή την παραμονή του, είναι να γνωρίζει το ύψος της αποκοπής του μισθού για όσους παραμείνουν, το τελικό ύψος στο κούρεμα καταθέσεων και το "πακέτο" για πρόωρη αφυπηρέτηση.

Το σχέδιο αναμένεται αρχικά να αφορά περίπου 1,000 υπάλληλους ενώ σε περίπτωση που υπάρξουν περισσότερες ζητήσεις για αποχώρηση ίσως χρησιμοποιηθεί και το σχέδιο πλεονασμού.
Η πρόταση της ΕΤΥΚ πάντως ήταν ο κάθε υπάλληλος που θα αποφασίσει να αποχωρήσει να λάβει ποσό αποζημείωσης που να ισούται με το κούρεμα του ταμείου προνοίας. Η θέση της ΕΤΥΚ επίσης στο θέμα της μείωσης των μισθών για όσους παραμείνουν που τέθηκε από τον κ. Σορώτο ήταν ότι εξετάζεται με γνώμονα την όσο το δυνατό ψηλότερη σε αριθμό διασφάλιση θέσεων εργασίας. Η εναρμόνιση των μισθών των υπαλλήλων Τράπεζας Κύπρου - Λαϊκής αναμένεται να γίνει εντός του μήνα λόγω του ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο ούτως ώστε η Τράπεζα Κύπρου να βγει από το καθεστώς εξυγίανσης το συντομότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: