Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

"Δεν κάναμε εμείς το 5πλο φονικό στην Αγ. Νάπα"

Συνεχίστηκε ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδρίασε στη Λάρνακα, η δίκη των δύο Ελλαδιτών, του Δημήτρη Μαμαλικόπουλου 29 ετών και του Αναστάσιου Τσεχιλίδη 41 ετών, οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι για τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης 5 ατόμων, για μεταφορά πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β, τύπου Γκλογκ χωρίς την άδεια του Αρχηγού της Αστυνομίας, παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών, δηλαδή 14 φυσιγγίων πυροβόλου όπλου 9 μιλιμέτρων και παράνομη μεταφορά εκρηκτικών υλών, δηλαδή 14 φυσιγγίων πυροβόλου όπλου 9 μιλιμέτρων.






Οι Μαμαλικόπουλος και Τσεχιλίδης, που δεν παραδέχθηκαν ενοχή, είχαν κατηγορηθεί για πέντε κατηγορίες, μία για κάθε θύμα, ότι δηλαδή τα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου 2012, σε κεντρική πλατεία της Αγίας Νάπας, εκ προμελέτης επέφεραν με παράνομη πράξη, δηλαδή πυροβολώντας με πυροβόλο όπλο κατηγορίας Β, το θάνατο των Φίλιππου Λουκαΐδη 33 ετών και Μάριου Καραολή 28 ετών από τη Λευκωσία, του Γιώργου Γεωργίου 35 ετών από το Παραλίμνι και των Τζιορτζιάν Καταλίν Κομάν 25 ετών και Μαρσέλ Αουρέλ Κολεάσα 33 ετών από τη Ρουμανία.



Κατά τη χθεσινή διαδικασία κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας ο υπάλληλος της ΑΤΗΚ Μίλτος Αθανασίου, ο οποίος αναφέρθηκε στα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα τα οποία αποκαλύφθηκαν ύστερα από δικαστικά διατάγματα.



Απαντώντας σε ερωτήσεις της Κατηγορούσας Αρχής, ο κ. Αθανασίου αναφέρθηκε σε δύο αριθμούς κινητού τηλεφώνου. Ο ένας είναι ο κυπριακός αριθμός που έχει επιβεβαιωθεί ότι χρησιμοποιείτο από τον πρώτο κατηγορούμενο Δημήτρη Μαμαλικόπουλο, ενώ ο δεύτερος αριθμός, είναι κάρτα προπληρωμένης κινητής τηλεφωνίας της CYTA η οποία χρησιμοποιείτο από άγνωστο πρόσωπο.



Η Εισαγγελία θεωρεί βέβαιο ότι ο αριθμός αυτός χρησιμοποιείτο από τον άνθρωπο που βρισκόταν στη δισκοθήκη SOHO όπου βρίσκονταν τα πέντε θύματα το βράδυ του φονικού και καθοδηγούσε από τηλεφώνου τον εκτελεστή.



Οι εκπρόσωποι της Κατηγορούσας Αρχής Ανδρέας Αριστείδης και Πέτρος Σταύρου ζήτησαν σήμερα όπως μεταφερθεί το δικαστήριο στη σκηνή όπου διαπράχθηκε το έγκλημα ώστε να αποκτήσει καλύτερη αντίληψη του χώρου. Συγκεκριμένα ο κ. Αριστείδης ζήτησε να γίνει αυτοψία στη σκηνή στις 21 Ιουνίου, επισημαίνοντας ότι αυτό θα βοηθήσει το δικαστήριο στην αντίληψη του χώρου ενόψει και της προβολής των βίντεο, που θα αρχίσει μετά τις 21 Ιουνίου.
Οι κύριοι Αριστείδης και Σταύρου ανέφεραν ότι η Εισαγγελία θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες διευθετήσεις σχετικά με τη μεταφορά του δικαστηρίου στη σκηνή του πενταπλού φονικού. Οι διευθετήσεις που θα γίνουν αφορούν στην ασφάλεια των συντελεστών της δίκης και των κατηγορούμενων και αναμένεται ότι θα αποκλειστεί ολόκληρο το κέντρο της Αγίας Νάπας από την Αστυνομία.



Σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστήριο αναμένεται να εγκρίνει το αίτημα για μεταφορά της δίκης στην Αγία Νάπα και σύντομα θα οριστεί η ακριβής ημερομηνία.


showbiz.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια: