Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Σε 3 χρόνια … το θηλυκό viagra !

Αποτελεί κατά κάποιον τρόπο το… Άγιο Δισκοπότηρο των φαρμακοβιομήχανων, τις τελευταίες δεκαετίες. Ένα χάπι, το οποίο θα μπορεί να κάνει για τις γυναίκες, ότι κάνει το βιάγκρα για τους άντρες. Να τους επαναφέρει τη σεξουαλική τους ορμή.


Πλέον, το σενάριο αυτό μοιάζει πιο κοντά από ποτέ, καθώς Αμερικανοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι ένα ανάλογο φάρμακο, με παρατσούκλι «θηλυκό βιάγκρα», μπορεί να τεθεί ελεύθερα στην αγορά, μέχρι και το 2016.

Η φαρμακοβιομηχανία Emotional Brain, που εδρεύει στις ΗΠΑ και την Ολλανδία, διαμορφώνει προς το παρόν δύο πειραματικά χάπια, για την καταπολέμηση του HSDD (Hypoactive Sexual Desire Disorder), ή αλλιώς της μειωμένης σεξουαλικής επιθυμίας, στις γυναίκες.
Το βασικό υποψήφιο, γνωστό ως Lybrido, έχει μέχρι στιγμής παρουσιάσει «θετικά σημάδια μεταξύ των γυναικών με μειωμένη σεξουαλική ορμή, καθώς και έμπνευση για την καταπολέμηση της σεξουαλικής απροθυμίας», αναγράφεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας.
Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται η φαρμακοβιομηχανία, το φάρμακο βοηθάει στην «αυξημένη σεξουαλική επιθυμία και την ψυχολογική σεξουαλική αντίδραση του οργανισμού, όπως η ροή αίματος στα γεννητικά όργανα και η λίπανση».


koolnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: