Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Δείτε τι κατέδειξε η νεκροψία επί της σωρού της άτυχης Ζωούλας Ηρακλέους που την σκότωσε κατά λάθος ο 15χρονος γιος της

Σε αιμορραγία αγγείων του λαιμού προκληθείσα από πυροβόλο όπλο απέδωσε ο ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπους το θάνατο της Ζωούλας Ηρακλέους, 43 χρόνων από τη Λεμεσό, μητέρας πέντε παιδιών, η οποία βρήκε χθες τραγικό θάνατο όταν την σκότωσε κατά λάθος ο 15χρονος γιος της  με κυνηγετικό όπλο τύπου Φλομπέρ.


Ο κ. Χαραλάμπους διενήργησε σήμερα το πρωί τη νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού της 43χρονης στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και σε δηλώσεις του ανέφερε ότι ο θάνατος της οφείλεται «σε αιμορραγία αγγείων του λαιμού προκληθείσα από πυροβόλο όπλο».
Ο 15χρονος λαμβάνει από χθες μαζί με τα άλλα αδέλφια του ψυχολογική στήριξη, ενώ το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας απέρριψε αίτημα της Αστυνομίας για έκδοση διατάγματος σύλληψης του λόγω της ηλικίας του και της ψυχολογικής του κατάστασης

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το τραγικό συμβάν συνέβη χθες γύρω στις 5.30 το απόγευμα στην κουζίνα του εξοχικού σπιτιού που διατηρεί η οικογένεια στη Λάγεια. Η 43χρονη βρισκόταν στο εξοχικό με τα τρία από τα πέντε της παιδιά όταν σε κάποια στιγμή ο 15χρονος που κρατούσε στα χέρια του το κυνηγετικό τύπου Φλομπέρ, το γύρισε προς τη μητέρα του αστειευόμενος. Το όπλο εκπυρσοκρότησε και βρήκε τη γυναίκα στο κεφάλι βρίσκοντας έτσι ακαριαίο θάνατο.

Μετά το τραγικό συμβάν τα παιδιά ειδοποίησαν αμέσως τον πατέρα τους που βρισκόταν στη Λεμεσό και γύρω στις 5.30 το απόγευμα ο 46χρονος εν διαστάσει σύζυγος της άτυχης γυναίκας, τηλεφώνησε στην Αστυνομία Λεμεσού και είπε ότι ο 15χρονος γιος του πυροβόλησε και σκότωσε την ίδια τη μητέρα του στο εξοχικό τους στη Λάγεια. Ο 25χρονος γιος μαζί με την 11χρονη αδελφή του μετέβησαν στο σπίτι του Κοινοτάρχη και του ανέφεραν τα γεγονότα ζητώντας βοήθεια.

Ο Κοινοτάρχης μετέβη αμέσως στο σπίτι όπου και αντίκρισε την άτυχη 43χρονη στο πάτωμα σε λίμνη αίματος ακουμπισμένη σε καρέκλα, στην ίδια ακριβώς θέση που την εντόπισε και η Αστυνομία. Επί τόπου μετέβη και ο ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπους ο οποίος διενήργησε χθες αυτοψία.
Η Αστυνομία έχει ανακρίνει τον 15χρονο και τον 25χρονο αδελφό του που ήταν στη σκηνή την ώρα του φόνου. Ο 25χρονος ανέφερε στην Αστυνομία ότι ο αδελφός του έπαιζε με το Φλομπέρ και μη γνωρίζοντας ότι ήταν γεμάτο, το έστρεψε κατά της μητέρας του. Το όπλο εκπυρσοκρότησε κατά λάθος με αποτέλεσμα να πλήξει τη γυναίκα στο κεφάλι.
Η Αστυνομία δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει σε ποιον ανήκε τελικά το κυνηγετικό όπλο Φλομπέρ που κρατούσε ο 15χρονος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: