Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Σε 7 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ο Μπερλουσκόνι

Σε επτά χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, για κατάχρηση εξουσίας, συνέργεια σε προαγωγή ανηλίκων στην πορνεία και εφ' όρου ζωής στέρηση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι για την υπόθεση μπούγκα-μπούγκα.


Ωστόσο, η απόφαση δεν θα τεθεί άμεσα σε ισχύ, καθώς εκκρεμεί έφεση.
Η εισαγγελέας είχε προτείνει κάθειρξη 6 ετών για τον επικεφαλής της ιταλικής Κεντροδεξιάς για την κατηγορία της σεξουαλικής συνεύρεσης με την ανήλικη τότε κατά τη διάρκεια των λεγόμενων «πάρτυ μπούνγκα – μπούνγκα», τα οποία λάμβαναν χώρα στη βίλα του Καβαλιέρε, έξω από το Μιλάνο. Είχε επίσης ζητήσει τον ισόβιο αποκλεισμό του από κάθε δημόσιο αξίωμα.
Η ετυμηγορία αυτή από το δικαστήριο προκαλεί τριγμούς και στην κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα, καθώς η εύθραυστη πλειοψηφία του στηρίζεται από το κόμμα του «Καβαλιέρε».
Αντιδράσεις για την καταδίκη του Καβαλιέρε

"Στην Ιταλία σήμερα πέθανε το κράτος δικαίου", δήλωσε ο κεντροδεξιός βουλευτής Φαμπρίτσιο Τσικίτο σχολιάζοντας πριν από λίγο την απόφαση του δικαστηρίου του Μιλάνου με την οποία ο Σίλβιο Μπελουσκόνι καταδικάζεται σε επταετή κάθειρξη και σε δια βίου στέρηση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι για την υπόθεση "Ρούμπι Γκέιτ".

"Οι δικαστές ενοχοποίησαν τα εννέα εκατομμύρια Ιταλών που ψήφισαν τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, θυμίζει αποφάσεις στρατοδικείων", πρόσθεσε ο Τσικίτο.

"Πρόκειται για εξωπραγματική ετυμηγορία αλλά κατά κάποιο τρόπο την αναμέναμε", σχολίασε ο συνήγορος υπεράσπισης του "Καβαλιέρε", Νικόλο Γκεντίνι.

Αργότερα, είναι πιθανό να εκδοθεί γραπτό ανακοινωθέν του ιταλού κεντροδεξιού πρώην Πρωθυπουργού, στο οποίο αναμένεται να χρησιμοποιήσει ιδιαίτερα υψηλούς τόνους.

Έξω από το δικαστήριο του Μιλάνου συγκεντρώθηκαν μέλη του κινήματος Πέντε Αστέρων που αμφισβήτησαν ηχηρά την Ντανιέλα Σαντανκέ, από τις στενότερες συνεργάτιδες του Μπερλουσκόνι, η οποία χαρακτήρισε "ντροπή"» την απόφαση των δικαστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: