Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ‘’ALL INCLUSIVE’’

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αγίας Νάπας κ. Γιάννη Καρούσου πραγματοποιήθηκε πρόσφατα σύσκεψη με θέμα τις ζημιογόνες επιπτώσεις της λειτουργίας  του  ‘’All Inclusive’’ στις μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις.



Στη σύσκεψη πήραν μέρος εκπρόσωποι του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, του τοπικού συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ), του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων (ΠΑΣΥΔΙΞΕ), των Τουριστικών Πρακτόρων, του Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής (ΣΙΚΑΝ) και προσωπικότητες  από το χώρο της τουριστικής βιομηχανίας.

Στην αρχική τοποθέτησή του ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Καρούσος ανέφερε ότι τα τελευταία δύο χρόνια αρκετές μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Αγία Νάπα αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο και η κίνηση σε μπυραρίες και εστιατόρια έχει μειωθεί περίπου στο 40% κάτι το οποίο όπως είπε είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό γι αυτό πρόσθεσε ‘’είμαστε όλοι εδώ για να συζητήσουμε και να βρούμε οριστικές λύσεις’’.

΄Ολοι όσοι πήραν μέρος στη συζήτηση παραδέχθηκαν ότι η ύπαρξη του ‘’All Inclusive’’  είναι αναγκαία αφού μελέτες καταδεικνύουν ότι το 60% των ταξιδιωτών προτιμούν αυτή την τάση αγοράς ενώ στη Γερμανία οι πελάτες που κλείνουν διακοπές σε πακέτο από οργανωτές ταξιδιών ανέρχονται στο 70%.

΄Όπως τονίστηκε  στόχος δεν είναι η κατάργησή του αλλά ο περιορισμός του και εκφράστηκαν διάφορες  εισηγήσεις όπως μείωση του ωραρίου του ’All Inclusive’’, ο υποχρεωτικός περιορισμός του σε πέντε μέρες  την εβδομάδα. 


Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής, η οποία τον ερχόμενο Νοέμβριο θα πραγματοποιήσει συνέδριο, στο οποίο θα παρουσιαστούν στους εμπλεκόμενους φορείς οι εισηγήσεις  και τα περιοριστικά  μέτρα που πρέπει να παρθούν για την ‘’All Inclusive’’ μέθοδο έτσι ώστε να μην κινδυνεύει η οικονομική και κοινωνική διάσταση του τουρισμού  της Αγίας Νάπας και της ευρύτερης περιοχής της Ελεύθερης Αμμοχώστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: