Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

«Στα μαχαίρια» οι Κινέζοι με την Μισέλ επειδή τους σνόμπαρε!

Με ιδιαιτέρως καυστικά σχόλια σχολιάστηκε η απουσία της Μισέλ Ομπάμα από τη συνάντηση του συζύγου της με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Ζινπίνγκ στην Καλιφόρνια από μερίδα του κινεζικού Τύπου.

Αν και η πρώτη κυρία της Κίνας, στο Τρινιντάν έπαιξε τύμπανα, στην Κόστα Ρίκα πιάστηκε χέρι χέρι με την κόρη ενός αγρότη καφέ, ενώ στο Μεξικό έβγαλε φωτογραφίες με το iPhone της, στη σκιά των ερειπίων των Μάγια, στις ΗΠΑ βγήκε εκτός των προβολέων της δημοσιότητας για δύο ημέρες και ενώ ο σύζυγός της, είχε ανεπίσημες συνομιλίες με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον στην Καλιφόρνια.
Η Πένγκ για την οποία πολλοί Κινέζοι λένε ότι ήταν πολύ πιο γνωστή στη χώρα τους από τον σύζυγο και πρόεδρο, πριν αυτός γίνει η κορυφαία ηγετική φυσιογνωμία, έχει σπάσει αποφασιστικά το σκόπιμα χαμηλό προφίλ που διατηρούσαν ανέκαθεν οι πρώτες κυρίες της Κίνας.
Έτσι πολλοί στην Κίνα ανέμεναν να την δουν για να την συγκρίνουν με την Μισέλ Ομπάμα. Όμως η σύζυγος του αμερικανού προέδρου δεν τους έκανε τη χάρη. Πριν από μερικές ημέρες ανακοίνωσε την απόφασή της να παραμείνει στην Ουάσιγκτον.
Η απόφασή της όμως αυτή ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην Κίνα, τόσο στα ΜΜΕ όσο και στα social media.
Το πρακτορείο China News Service χαρακτήρισε την απουσία της Ομπάμα ως προσβολή για τους Κινέζους και προσθέτει πως επρόκειτο για «αλαζονική εμφάνιση του φόβου της κατωτερότητας».
Ούτε η κίνηση καλής θέλησης που έκανε η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, στέλνοντας επιστολή στην Πενγκ Λιχουάν δεν φαίνεται να τους συγκίνησε.
Σε αυτή την καλωσόριζε στις ΗΠΑ και ανέφερε ως μετάνιωνε που έλειπε, αλλά ήλπιζε να έχει την ευκαιρία σύντομα να επισκεφθεί την Κίνα και να τη συναντήσει εκεί, σύμφωνα με μία αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.


Read more: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/315476/sta-mahairia-oi-kinezoi-me-tin-misel-epeidi-toys-snompare#ixzz2VmVbAS00

Δεν υπάρχουν σχόλια: