Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Υπό κράτηση πρώην συνεργάτης της Λαγκάρντ για την υπόθεση Ταπί

Ο πρώην διευθυντής του γραφείου της Κριστίν Λαγκάρντ, όταν ήταν υπουργός Οικονομίας στη Γαλλία, τέθηκε υπό κράτηση Παρίσι στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση Ταπί.


Ο Στεφάν Ρισάρ, νυν διευθύνων σύμβουλος της τηλεφωνικής εταιρείας Orange, θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για το ρόλο και για την ευθύνη του υπουργείου Οικονομίας στην απόφαση να γίνει προσφυγή σε διαιτησία για να διευθετηθεί η διένεξη ανάμεσα στον επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί και την τράπεζα Κρεντί Λιονέ. Η διαιτησία είχε επιτρέψει στον Μπερνάρ Ταπί να λάβει τον Ιούλιο του 2008 αποζημιώσεις ύψους 403 εκατ. ευρώ. Οι δικαστές θέλουν να διαπιστώσουν αν υπήρξαν παρατυπίες στην εν λόγω διαιτησία και μελετούν ιδιαίτερα τον τρόπο διορισμού των διαιτητών.
Εκπρόσωπος του Ρισάρ δήλωσε ότι η ανάκριση θα διαρκέσει μέχρι 48 ώρες και στη συνέχεια θα αποφασισθεί αν θα τεθεί ή όχι υπό επίσημη έρευνα. Ο πρώην διευθυντής του γραφείου της Λαγκάρντ θα καταθέσει λεπτομερώς για το ρόλο του υπουργείου Οικονομίας και της γαλλικής προεδρίας.
Ο Ρισάρ έχει υποστηρίξει επανειλημμένα πως δεν υπήρξε «διαταγή ούτε οδηγία ούτε ιδιαίτερη πίεση» από το προεδρικό μέγαρο για να προχωρήσει στη διαιτησία.
Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, υποχρεώθηκε πρόσφατα να καταθέσει και αυτή στη γαλλική δικαιοσύνη για την υπόθεση.



Read more: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/315781/ypo-kratisi-proin-synergatis-tis-lagkarnt-gia-tin-ypothesi-tapi#ixzz2VsOnYCqs

Δεν υπάρχουν σχόλια: