Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Οι τέσσερις ισοβίτες για την δολοφονία Χατζηκωστή ετοιμάζονται για έφεση

Οι δικηγόροι των τεσσάρων καταδικασθέντων για τον φόνο του Αντη Χατζηκωστή ετοιμάζονται να εφεσιβάλουν την απόφαση του Κακουργιοδικείου η οποία οδήγησε στη διά βίου φυλάκιση των πελατών τους. Όπως έγινε γνωστό οι καταδικασθέντες Ανδρέας Γρηγορίου, Τάσος Κρασοπούλης, Έλενα Σκορδέλη και Ανδρέας Ξενοφώντος μετακινήθηκαν από τα κελιά των υποδίκων στα κελιά των καταδίκων. 



Την ερχόμενη εβδομάδα οι τέσσερις αναμένεται να ενταχθούν από τη διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών στα διάφορα προγράμματα απασχόλησης καταδίκων.

Χθες μιλήσαμε και με τους τέσσερις δικηγόρους των καταδίκων. Ο δικηγόρος της Έλενας Σκορδέλη, Μιχαλάκης Κυπριανού, μας δήλωσε ότι η καταχώρηση έφεσης εναντίον της καταδίκης της πελάτισσας του είναι δεδομένη και στα πλαίσια αυτά γίνεται μελέτη της απόφασης. Ο δικηγόρος του Τάσου Κρασοπούλη, Μάριος Γεωργίου, μας δήλωσε ότι μελετά την απόφαση του Κακουργιοδικείου και θα αποφασίσει για τη συνέχεια, αφού συναντηθεί αρχές της ερχόμενης εβδομάδας με τον πελάτη του.
Ο δικηγόρος του Ανδρέα Γρηγορίου, Μιχάλης Πικής, ανέφερε στην εφημερίδα μας ότι η έφεση κατά της απόφασης του Κακουργιοδικείου είναι δεδομένη, αφού αυτή είναι και η επιθυμία του πελάτη του.
Ο δικηγόρος του Γρηγόρης Ξενοφώντος, Ροβέρτος Βραχίμης, μας είπε ότι η έφεση είναι μονόδρομος. Μας είπε ότι σε υποθέσεις φόνου εκ προμελέτης η έφεση είναι δεδομένη είτε από την πλευρά της υπεράσπισης αν υπάρχει καταδίκη ή από την πλευρά του γενικού εισαγγελέα αν η απόφαση είναι αθωωτική. Μας ανέφερε επίσης ότι θα επιδιώξει να συναντήσει τον Ξενοφώντος στις φυλακές τις επόμενες μέρες.
Πέραν από τους δικηγόρους, κάθε κατάδικος έχει τη δυνατότητα με βάση τους κανονισμούς των φυλακών να δέχεται 6-8 επισκέψεις τον μήνα μέχρι και τρία πρόσωπα κάθε φορά.
Οι ισοβίτες και οι βαρυποινίτες έχουν το δικαίωμα ανάλογα με την κάθε περίπτωση να υποβάλουν αίτηση αποφυλάκισης στο Συμβούλιο Αποφυλάκισης Επ' Αδεία, αφού εκτίσουν ποινή φυλάκισης 12-15 χρόνια. Να σημειώσουμε ότι οι τέσσερις νέοι ισοβίτες ήταν υπόδικοι στις Κεντρικές Φυλακές για τέσσερα δυόμιση χρόνια που διάρκεσε η δίκη τους ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας.
Η Κατηγορούσα Αρχή πέτυχε την καταδίκη τους με βάση τη μαρτυρία του Φάνου Χατζηγεωργίου, ο οποίος συμμετείχε στη δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή μεταφέροντας τον εκτελεστή, ο οποίος σύμφωνα με την αποδεκτή μαρτυρία ήταν ο Γρηγόρης Ξενοφώντος. Οι Χατζηγεωργίου και Ξενοφώντος στρατολογήθηκαν για λογαριασμό του Κρασοπούλη και της Σκορδέλη από τον Ανδρέα Γρηγορίου. Κίνητρο του φόνου η εκδίκηση και ο έλεγχος των μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού ΣΙΓΜΑ. Εμπόδιο στον στόχο αυτό των κατηγορουμένων θεωρείτο ο Άντης Χατζηκωστής. Η δολοφονία του έγινε μετά από παρακολούθηση, στις 11 Ιανουαρίου 2010, έξω από το σπίτι του στην Έγκωμη. Οι συμμετέχοντες στη δολοφονία του Άντη ,Χατζηγεωργίου και Ξενοφώντος, θα είχαν χρηματική αμοιβή και θέση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ.

αλήθεια online

Δεν υπάρχουν σχόλια: