Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Θεώρησαν πορνογραφία φωτογραφίες ινδού μοναχού

Το Facebook απενεργοποίησε το λογαριασμό του 23χρονου Ανσούλ Τζάιν Ράρα ειδοποιώντας τον ότι είχε αναρτήσει φωτογραφίες «πορνογραφικού χαρακτήρα».





Ο Ράρα απορημένος αναζητούσε τις εικόνες αυτές χωρίς να καταλαβαίνει σε ποιες αναφέρονται οι υπεύθυνοι του ιντερνετικού κολοσσού. Τελικά, όπως αναφέρουν οι Hindustan Times που φέρουν την είδηση στο πρωτοσέλιδό τους, ο νεαρός συνειδητοποίησε πως οι λογοκριμένες φωτογραφίες απεικόνιζαν τον μοναχό Μούνι Σρι Πουνγιανάντι που ανήκει στο δόγμα των Ντιγκαμπάρα, οι οποίοι κυκλοφορούν ολόγυμνοι και είναι από τους πιο αυστηρούς Ινδούς ασκητές.

«Η προειδοποίηση έφτασε λίγες ώρες αφότου ανέβασα τη φωτογραφία. Το προφίλ μου έκλεισε για 48 ώρες. Το Facebook προσέλαβε το θρησκευτικό αίσθημα της κοινότητάς μας καθώς όπως είπαν η φωτογραφία εκθέτει τη γύμνια και το αίσχος», δήλωσε ο νεαρός Ινδός.

Υπόλοιπα μέλη της θρησκευτικής κοινότητας δήλωσαν πως αυτή η κίνηση εκδηλώνει την άγνοια και την έλλειψη κατανόησης των υπευθύνων του δημοφιλούς ιστότοπου, ενώ ο επικεφαλής απαίτησε δημόσια συγγνώμη διαφορετικά σκοπεύει να λανσάρει καμπάνια κατά του Facebook ή να προχωρήσουν δια της νομικής οδού.

Στο μεταξύ ο Ράρα, το προφίλ του οποίου επαναλειτούργησε, δέχθηκε δεύτερη προειδοποίηση που ανέφερε πως αν αναρτήσει νέες φωτογραφίες του ίδιου περιεχομένου θα διαγραφεί η σελίδα του.


newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: