Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Ούτε βήμα πίσω για την ΕΡΤ από τον Α.Σαμαρά

Ανυποχώρητος εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο θέμα της ΕΡΤ με άρθρο του που δημοσιεύεται στην Καθημερινή της Κυριακής. Αναφέρει ότι κανείς δεν την σεβόταν εδώ και χρόνια, οι εργαζόμενοι βρίσκονταν σε μόνιμη απεργία και ότι «την έβριζαν ως 'απαξιωμένη' και 'χειραγωγούμενη' εκείνοι που σήμερα... θρηνούν!». 



Κάνει λόγο για ρεσιτάλ υποκρισίας από πλευράς όσων την θέλουν ανοικτή, ενώ σημειώνει ότι με τη δικαστική έρευνα που διέταξε ο εισαγγελέας «σύντομα θα πληροφορηθούμε όλα εκείνα που κρύβονταν επιμελώς για δεκαετίες. Και τότε θα πέσουν οι μάσκες και θα αποδειχθεί γιατί τόσος θόρυβος ξαφνικά για την αμαρτωλή ΕΡΤ». Ο πρωθυπουργός προσθέτει: «Προφανώς δεν αντιδικούμε με τους εργαζομένους της ΕΡΤ. Δεν είναι αυτοί το πρόβλημά μας. Αλλωστε, αρκετοί απ' αυτούς θα ξαναπροσληφθούν στον νέο Οργανισμό. Αλλά αξιοκρατικά αυτή τη φορά. Και όλοι θα αποζημιωθούν γενναιόδωρα. Το πρόβλημα το έχουν τα 'κυκλώματα' που απομυζούσαν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση χωρίς να την υπηρετούν. Και το έκαναν με τον πιο αλαζονικό τρόπο». Επαναλαμβάνει ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένας σύγχρονος υγιής οργανισμός Ραδιοτηλεόρασης, δημόσιος και όχι κομματικά ελεγχόμενος, ενώ προσθέτει ότι το πρόβλημα δεν είναι η ΕΡΤ, αλλά να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, και γι' αυτό χρειάζεται η στήριξη του ελληνικού λαού.

 Πηγή: news.in.gr
 - See more at: http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/149680/oute-vima-piso-gia-tin-ert-apo-ton-asamara#sthash.18z9ijYA.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: