Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Πυρκαγιές στην Λεμεσό

Κατασβέστηκε πλήρως το βράδυ η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου μεταξύ των χωριών Άγιος Θεράπων και  Λόφου, καίοντας ένα τετραγωνικό χιλιόμετρο άγριας βλάστησης, ένα εγκαταλειμμένο υποστατικό κι ένα όχημα.


Το έργο της πυρόσβεσης κρίθηκε εξαιρετικά δύσκολο λόγω των δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, ωστόσο χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών, από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, αποφεύχθηκε ο κίνδυνος για εξοχικές κατοικίες κι άλλα υποστατικά.
Για την κατάσβεση της φωτιάς, εργάστηκαν 17 πυροσβεστικά οχήματα, εκσκαφείς καθώς έξι πτητικά μέσα, από την Κυπριακή Δημοκρατία και τις Βρετανικές Βάσεις.
Ένα εγκαταλειμμένο υποστατικό τυλίχθηκε στις φλόγες και καταστράφηκε ολοσχερώς, όπως κι ένα φορτηγό, το οποίο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει ο οδηγός του, καθώς προσπαθούσε να βοηθήσει το έργο της πυρόσβεσης.
Οι εξετάσεις στην περιοχή για διακρίβωση των αιτιών της φωτιάς συνεχίζονται.
Εν τω μεταξύ, γύρω στις 20:30 το βράδυ, τυλίχθηκε στις φλόγες υποστατικό στο κέντρο της Λεμεσού, στην περιοχή του κάστρου, χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύσει οποιοσδήποτε περαστικός.
Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ αξιωματικός της αστυνομίας, εκ πρώτης όψεως η φωτιά ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα και επεκτάθηκε στο κτίριο, το οποίο φαίνεται ότι χρησιμοποιείτο ως εστιατόριο και ως αποθήκη.
Η φωτιά κατασβέστηκε από άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: