Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Τελικά ο Κομμουνιστής Χριστόφιας θα πάρει την λιμουζίνα

Νομοθετική ρύθμιση που θα καθορίζει ευρύτερα τη χρήση και κατοχή πολυτελών οχημάτων από αξιωματούχους του κράτους , ετοιμάζει ο ΔΗΣΥ σε συνεργασία με άλλες πολιτικές δυνάμεις.




Σε δηλώσεις του ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου, υπογράμμισε ότι πρόθεση είναι να τερματιστεί η κατάχρηση τέτοιων προνομίων, καθώς δεν δικαιολογείται εν καιρώ κρίσης να υπάρχει στόλος πολυτελών οχημάτων. Θα υπάρχουν εξαιρέσεις τόνισε ο κύριος Προδρόμου για τους Ανώτατους αξιωματούχους, όπως τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, κυβερνητικό εκπρόσωπο και υπουργούς και τον πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
Θα προταθεί επίσης λελογισμένη χρήση του δικαιώματος όπως οχήματα μικρότερου κυβισμού και μειωμένης εκπομπής ρύπων. Η νομοθετική ρύθμιση θα καλύπτει και ευρύτερα το Δημόσιο τομέα αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση.
 
Έξι πρώην αξιωματούχου διαθέτουν όχημα
Έξι πρώην αξιωματούχοι διαθέτουν ήδη όχημα τόνισε ο κύριος Προδρόμου, συμπληρώνοντας ότι θα τεθεί αυτό το προνόμιο να πάψει να ισχύει μετά το 2013. Ο τελευταίος που θα τύχει αυτού του δικαιώματος κατέληξε θα είναι ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας, για να μη θεωρηθεί ότι το θέμα είναι προσωπικό, αλλά αναμένουν ότι στην παρούσα οικονομική κατάσταση ο κύριος Χριστόφιας θα ασκήσει το δικαίωμα του με φειδώ.
Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Σταύρος Ευαγόρου, αναφέρθηκε σε ανάγκη συνολικής προσέγγισης του θέματος με βελτιώσεις που να αφορούν όλους ανεξαρτήτων τους αξιωματούχους. Το θέμα δεν πρέπει να φωτογραφίζει τον οποιοδήποτε αξιωματούχο, υπογράμμισε και ορθά έγινε η μοναδική διαφοροποίηση μέχρι στιγμής, να καταργηθεί η ευχέρεια απόκτησης αφορολόγητου αυτοκινήτου από τους βουλευτές. 


πηγή
Alithia

Δεν υπάρχουν σχόλια: