Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Συνάντηση Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Ζέτας Αιμιλιανίδου με τον Γενιικό Διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας κο Γκάι Ράιντερ

Συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας κο Γκάι Ράιντερ είχε χθες 18 Ιουνίου στη Γενεύη η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου. 


Σκοπός της συνάντησης ήταν η εξεύρεση τρόπων με τους οποίους ο πλέον αρμόδιος σε θέματα απασχόλησης Διεθνής Οργανισμός μπορεί να προσφέρει τεχνική βοήθεια όσον αφορά την αντιμετώπιση της ανεργίας, συμπεριλαμβανομένης της ανεργίας των νέων, και απάμβλυνση των κοινωνικών επιπτώσεων της κρίσης, με την παροχή εμπειρογνωμοσύνης και βοήθειας στο σχεδιασμό κατάλληλων πολιτικών ανταπόκρισης και στήριξης της αγοράς εργασίας.


Ο Γενικός Διευθυντής αποδέχτηκε την πρόσκληση της Υπουργού όσον αφορά παροχή βοήθειας, τονίζοντας τη βούληση του Οργανισμού να στηρίξει τις προσπάθειες της Κύπρου στο σχεδιασμό βραχυπρόθεσμης και μεσοπρόθεσμης ανταπόκρισης στην κρίση, ο οποίος να δημιουργεί κατάλληλο έδαφος για ανάκαμψη και στήριξη της αξιοπρεπούς εργασίας. Συμφωνήθηκε η άμεση αποστολή στην Κύπρο ομάδας εμπειρογνωμόνων, η οποία θα χαρτογραφήσει τις ανάγκες και τάσεις της αγοράς εργασίας και θα προσδιορίσει τις μελλοντικές ανάγκες και τους τομείς στους οποίους θα πρέπει να αναληφθεί άμεσα κατάλληλη δράση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου προσφώνησε την ολομέλεια της 102ης Ετήσιας Συνδιάσκεψης Εργασίας


Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου προσφώνησε χθες 18 Ιουνίου, στη Γενεύη, την ολομέλεια της 102ης Ετήσιας Συνδιάσκεψης Εργασίας.

Στην ολομέλεια συζητήθηκε η Έκθεση του Γενικού Διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας, η οποία είχε ως κύριο θέμα τους τρόπους με τους οποίους ο Οργανισμός ανταποκρίνεται στις καινούριες συνθήκες που αντιμετωπίζει ο κόσμος της εργασίας, καθώς πλησιάζει τα εκατό του χρόνια.

Στην παρέμβαση της η Υπουργός υπογράμμισε ότι ο ρόλος του Οργανισμού είναι τώρα πιο σημαντικός από ποτέ, καθώς καλείται να προσαρμοστεί στις καινούριες διεθνείς οικονονικές συνθήκες και να ανταποκριθεί στα ταχέως μεταβαλλόμενα δεδομένα του κόσμου της εργασίας. Παράλληλα, κάλεσε τον Οργανισμό να οργανώσει μια συνολική διεθνή ανταπόκριση στην κρίση, χτίζοντας πάνω στη συνεργασία του με άλλους Διεθνείς Οργανισμούς και παρέχοντας κατάλληλη στήριξη στα κράτη-μέλη του.

Αναφερόμενη στις δυσμενείς συνθήκες που αντιμετωπίζει η αγορά εργασίας στην Κύπρο, η Υπουργός τόνισε ότι χρειάζεται να ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα που θα διασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς εργασίας και θα δώσουν τη δυνατότητα σε άτομα και επιχειρήσεις να εκμεταλλευτούν νέες προοπτικές ανάπτυξης, σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον εργασίας.

Η Κύπρος συμμετέχει στην Ετήσια Συνδιάσκεψη Εργασίας με αντιπροσωπεία η οποία συμπεριλαμβάνει, εκτός της Υπουργού Εργασίας, εκπροσώπους των Συνδικαλιστικών και Εργοδοτικών Οργανώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: