Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Παραίτηση-«βόμβα» Χλωρακιώτη από την Συνεργατική

Σαν «βόμβα» έπεσε η είδηση της παραίτησης του Γενικού Διευθυντή της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, Ερωτόκριτου Χλωρακιώτη.



Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του philenews, το συμβόλαιο του κ. Χλωρακιώτη λήγει το 2015. Ωστόσο, κάνοντας χρήση του δικαιώματος της προαφυπηρετικής άδειας, υπέβαλε την παραίτησή του και αποχωρεί από την υπηρεσία στις 30 Σεπτεμβρίου του 2013, ενάμισι χρόνο νωρίτερα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα αναφέρεται ότι «με δεδομένες τις διαρθρωτικές και άλλες αλλαγές, η υλοποίηση των οποίων αναμένεται να ξεκινήσει μετά την έγκριση του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης του Συνεργατισμού που, με βάση το Μνημόνιο Συναντίληψης, θα πρέπει να υποβληθεί στις αρμόδιες αρχές μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2013, η απόφαση αυτή του κ. Χλωρακιώτη λήφθηκε για να ανοίξει το δρόμο διορισμού νέου Γενικού Διευθυντή ώστε ο τελευταίος να εμπλακεί από τώρα σε όλα τα διαδραματιζόμενα, σε όλες τις αποφάσεις, στο σχεδιασμό για το αύριο και κατ’ επέκταση, με τη βοήθεια και στήριξη όλων, να είναι σε θέση να αντεπεξέρχεται αποτελεσματικά στις αυξημένες ανάγκες της Τράπεζας και του Συνεργατικού Κινήματος».

Αναφέροντας ότι σέβεται την απόφαση του κ. Χλωρακιώτη, η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες προς τον ίδιο για τη πολυετή προσφορά του και τις πολύτιμες υπηρεσίες του προς το Συνεργατικό Κίνημα και τη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα, τόσο από τη θέση του Εφόρου Συνεργατισμού όσο και από τη θέση του Γενικού Διευθυντή της Τράπεζας και εκφράζει τη βεβαιότητα πως ο κ. Χλωρακιώτης θα συνεχίσει να προσφέρει προς το Συνεργατικό Κίνημα τις συσσωρευμένες γνώσεις και εμπειρία του.
Ο κ. Χλωρακιώτης, αναμένεται αύριο το πρωί (στις 09:30) να προβεί σε δηλώσεις ενώπιον των ΜΜΕ, όπου θα εξηγεί επακριβώς και τους λόγους της παραίτησής του.

Στο μεταξύ, η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα έχει υποβάλει εδώ και μερικές εβδομάδες στην Κεντρική Τράπεζα, σχέδιο αναδιάρθωσης της λειτουργίας των ΣΠΕ.

Πηγή philenews
- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/150373/paraitisi-vomva-chlorakioti-apo-tin-synergatiki#sthash.NckZxti7.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: