Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ απαντούν στον Σαμαρά

Απάντηση δίνουν στις επικριτικές αναφορές του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την ΕΡΤ και την λειτουργία της, οι εργαζόμενοι της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης με ανακοίνωση που εξέδωσαν μέσα από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, αργά το βράδυ της Τετάρτης, και ενώ στον προαύλιο χώρο συνεχίζονταν οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά του κλεισίματος της ΕΡΤ από καλλιτέχνες και πλήθος κόσμου παρά την βροχή. 


Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι, αφού απαντούν στο ρητορικό ερώτημα του κ. Σαμαρά από την ομιλία του στην εκδήλωση του ΕΒΕΑ για το κατά πόσο αυτή «κόπηκε» από το πρόγραμμα που μεταδίδεται δια μέσου διαδικτύου από τους εργαζόμενους  λέγοντας ότι μεταδόθηκε ολόκληρη σε ζωντανή σύνδεση,  αναρωτιούνται αν πρέπει να εκλάβουν ως αυτοκριτική τις καταγγελίες για αδιαφάνεια, κυκλώματα και λεηλασία του πλούτου της ΕΡΤ.
Επισημαίνουν ότι την ώρα που απολύονταν συμβασιούχοι η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά και οι διορισμένες διοικήσεις της ΕΡΤ έπαιρναν αποφάσεις για πρόσληψη υψηλόμισθών συμβούλων, για μικτές και εξωτερικές παραγωγές που δίνονταν σε «ημετέρους» με υπέρογκα ποσά και περιθωριακά ποσοστά τηλεθέασης.
«Αυτά καταγγέλλουμε τόσο καιρό που λέμε ότι δεν απεργούμε για τα προνόμια μας αλλά για να αποτρέψουμε την απαξίωση της ΕΡΤ και την περιθωριοποίηση της» αναφέρουν οι εργαζόμενοι.
Απαντούν επίσης στο χαρακτηρισμό «Τζουράσικ Παρκ» που τους απεύθυνε ο Πρωθυπουργός, λέγοντας ότι οι μέθοδοι διοίκησης που χρησιμοποιήθηκαν τον τελευταίο χρόνο θυμίζουν παλαιοκομματικές νοοτροπίες που οδήγησαν στα αποτελέσματα που σήμερα καταγγέλλονται από τον κ. Σαμαρά.
«Είπε πως μεταδίδουμε τις ειδήσεις όπως εμείς θέλουμε. Προφανώς ο Πρωθυπουργός εννοεί ότι δεν υπακούσαμε στις ασφυκτικές παρεμβάσεις, ότι αντιδράσαμε στα περιστατικά λογοκρισίας τα οποία και έχουμε καταγγείλει επανειλημμένως» συνεχίζουν.
Κατηγορούν επίσης τον Πρωθυπουργό ότι προσποιείται ότι αγνοεί ότι την τελική ευθύνη για τις ειδήσεις έχουν στελέχη που ο ίδιος επέλεξε, όπως παραδείγματος χάριν ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης Αιμίλιος Λιάτσος  «ο οποίος αξιολόγησε ως είδηση την επέτειο της εφημερίδας παρασκήνιο και όχι τις καταγγελίες για βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: