Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Νέες συλλήψεις στην Πάφο για σειρά διαρρήξεων

Η αστυνομία συνέλαβε τα ξημερώματα στην Πάφο έναν 19χρονο Ελλαδίτη για υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών κιαι καταζητεί τον 24χρονο αδελφό του.


Η αστυνομία πραγματοποίησε ολονύκτιες έρευνες, στις οποίες συμμετείχαν ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου Νίκος Τσαπής, ο Βοηθός Διευθυντής Διοίκησης Νίκος Πενταράς, ο βοηθός υπεύθυνος του ΤΑΕ Μιχάλης Ιωάννου και  αξιωματικοί όσο και μέλη της δύναμης που βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας.
Σύμφωνα με την αστυνομία,  από τις 21:50 μέχρι τις 3:30 τα ξημερώματα, καταγράφηκαν τέσσερις επιθέσεις σε τουρίστριες . Δύο πρόσωπα τις προσέγγιζαν  με το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν και ο συνοδηγός άρπαζε την τσάντα από τις τουρίστριες.
Σε μία περίπτωση, κατά την οποία τουρίστρια από την Ρωσία προσπάθησε να αντισταθεί, όταν επιχείρησαν οι δράστες να της αρπάξουν την τσάντα, αυτοί την έσπρωξαν με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στα άκρα.
Η αστυνομία μετά τα νέα περιστατικά εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό και μετά από ολονύκτιες έρευνες κατάφερε να εντοπίσει τους δύο  δράστες και να συλλάβει τον έναν εκ των δύο, ηλικίας 19 χρόνων.
Σύμφωνα με την αστυνομία το όχημα εντοπίστηκε σε πρατήριο βενζίνης στην Κάτω Πάφο. Οταν ο οδηγός αντιλήφθηκε τα μέλη της αστυνομίας τράπηκε με το όχημα σε φυγή, εγκαταλείποντας τον 19χρονο αδερφό του που είχε κατεβεί για να βάλει βενζίνη.
Ο 19χρονος οδηγήθηκε στο ΤΑΕ Πάφου και ανακρινόμενος παραδέχτηκε την διάπραξη των αδικημάτων ενώ υπέδειξε και τρία σημεία τα οποία η αστυνομία εντόπισε μέρος της κλαπείσας περιουσίας.
Ο 19χρονος κατονόμασε μάλιστα ως σύνεργό του τον αδερφό του ηλικίας 24 ετών , το όχημα του οποίου εντοπίστηκε στις 4:30 τα ξημερώματα σε χώρο πλησίον του πρατηρίου βενζίνης, εγκαταλελειμμένο . Το όχημα μεταφέρθηκε στην αστυνομία και εξετάζεται ενώ για τον 24χρονο έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και καταζητείται.
Πριν από δύο ημέρες και συγκεκριμένα την Τετάρτη  η αστυνομία στην Πάφο είχε εξαρθρώσει άλλη μια σπείρα για υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών  με τη σύλληψη τριών Ελληνοκυπρίων και ενός Τουρκοκύπριου όλοι  από16 μέχρι 28 χρόνων, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση μελών της ομάδας μοτοσικλετιστών και του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου.
Ο Τουρκοκύπριος είχε ομολογήσει τη διάπραξη 20 ληστειών και οι δύο από τους τρεις Ελληνοκύπριους ομολόγησαν τη συμμετοχή τους σε κάποιες απ΄αυτές . 

Δεν υπάρχουν σχόλια: