Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Αιματηρές συμπλοκές στην Κωνσταντινούπολη

Αιματηρές συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και Αστυνομίας σημειώθηκαν τη νύχτα ρου Σαββάτου στην Κωνσταντινούπολη. Η Αστυνομία επενέβη με δακρυγόνα και αντλίες νερού στην πλατεία Ταξίμ και το πάρκο Γκεζί, απομακρύνοντας τους συγκεντρωθέντες.


“Όποιος μπαίνει στην πλατεία Ταξίμ θα αντιμετωπίζεται ως τρομοκράτης”, ανακοίνωσε ο Τούρκος Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Εκατοντάδες άνθρωποι προσπαθούσαν να περάσουν τη γέφυρα του Βοσπόρου στην ευρωπαϊκή πλευρά της Πόλης.
Στην Άγκυρα, διαδηλωτές έκαναν καθιστική διαμαρτυρία με σημαίες, πανό και φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του Τούρκου Πρωθυπουργού. Για εκατοντάδες τραυματίες και πολλές προσαγωγές κάνει λόγο η Πλατφόρμα Αλληλεγγύης Ταξίμ. Αναφέρει πως στην έφοδο της αστυνομίας ασκήθηκε «βία που αρμόζει σε κατάσταση πολέμου».
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εκκένωσης επικράτησε πανικός. Μεταξύ των διαδηλωτών ήταν και οικογένειες με παιδιά. Στο πλευρό των διαδηλωτών βρίσκονται τα συνδικάτα, που προγραμματίζουν απεργία για την Δευτέρα.
Οι διαδηλωτές ετοιμάζουν νέα μαζική διαμαρτυρία στην πλατεία Ταξίμ για το απόγευμα της Κυριακής. Εκείνη την ώρα στην πλατεία Καλιτσεσμέ, θα γίνει συγκέντρωση οπαδών του Πρωθυπουργού Ερντογάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: