Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Μεγάλο ενδιαφέρον για εργοδότηση αλλά και συμμετοχή στο Καλοκαιρινό Σχολείο της Πάφου

Χρύσανθος Σαββίδης
πρόεδρος επιτροπής αθλητισμού 
Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για την συμμετοχή των παιδιών στο Καλοκαιρινό  Σχολείο του Δήμου Πάφου, όσο και των εκπαιδευτικών για την εργοδότηση τους σ΄αυτό. Το θέμα απασχόλησε χθεσινή κοινή συνεδρία των συναρμόδιων Επιτροπών Κοινωνικής Μέριμνας και Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πάφου.


Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πάφου Χρύσανθος Σαββίδης ανέφερε πως έχουν υποβληθεί 22 αιτήσεις από δασκάλους για τις δύο θέσεις που έχουν προκηρυχθεί για την επάνδρωση του Καλοκαιρινού Σχολείου.
Συγκεκριμένα ανέφερε πως έχουν υποβληθεί 23 αιτήσεις από τις οποίες εγκρίθηκαν οι 22 ως κατάλληλες , γιατί η μία εξ αυτών – όπως είπε- δεν ικανοποιούσε τους όρους ,αφού δεν ήταν δάσκαλος, ο αιτητής.
Σύμφωνα με τον κ.  Σαββίδη κοινή απόφαση των δύο συναρμόδιων Επιτροπών είναι όπως προσκληθούν και οι 22 υποψήφιοι – δάσκαλοι στο Δημοτικό Μέγαρο την ερχόμενη Τρίτη, για να γίνει κλήρωση ενώπιον όλων των ενδιαφερόμενων για τις 2 θέσεις ενώ άλλοι 2 δάσκαλοι θα επιλεγούν ως αναπληρωματικοί.  Ο κ. Σαββίδης πρόσθεσε επίσης πως αν η ζήτηση των μαθητών αυξηθεί τότε ίσως επιλεγεί και τρίτος δάσκαλος.
Το Καλοκαιρινό Σχολείο θα λειτουργήσει από τις 8 Ιουλίου στο 10ο Δημοτικό Σχολείο «Ευαγόρας Παλληκαρίδης»και θα είναι διάρκειας τριών εβδομάδων. Οι ώρες λειτουργίας του θα είναι από τις 7.45 π.μ. – 13.00μ.μ. καθημερινά.
Ο κ. Σαββίδης ανέφερε πως το πρόγραμμα του Καλοκαιρινού Σχολείο περιλαμβάνει την διεξαγωγή εργαστηρίων  Ζωγραφικής, Κατασκευών, και Χειροτεχνίας, Χορού, Θεάτρου, Γυμναστικής και άλλα.
Το κόστος συμμετοχής για το κάθε παιδί είναι 70 ευρώ, για δύο παιδιά 100 ευρώ και το τρίτο παιδί της οικογένειας θα συμμετέχει  εντελώς δωρεάν.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο παιδιά Δημοτικού από την δημαρχούμενη περιοχή Πάφου, τα οποία κατά τη σχολική χρονιά 2012 – 2013 φοιτούσαν στο Δημοτικό Σχολείο ενώ καθημερινά θα προσφέρεται στα παιδιά, πρόγευμα , το οποίο θα περιλαμβάνει σάντουιτς ή αλμυρό.
Στόχος μας, κατέληξε ο κ. Σαββίδης, είναι η εξυπηρέτηση των γονιών αλλά και η δημιουργική απασχόληση των παιδιών στο Καλοκαιρινό Σχολείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: