Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Άγαλμα, σε βρετανικό μουσείο... κινείται μόνο του!

Για υπαρκτή κατάρα των Φαραώ κάνουν λόγο οι υπεύθυνοι του μουσείου του Μάντσεστερ, που τις τελευταίες ημέρες έχουν έρθει αντιμέτωποι με ένα εξωπραγματικό θέαμα.





Τι συμβαίνει; Ένα αιγυπτιακό άγαλμα, 4.000 ετων με ύψος 25 εκατοστών, κινείται ΜΟΝΟ του μέσα στη βιτρίνα του Μουσείου, κάνοντας στροφή 180 μοιρών!

Το άγαλμα αυτό, είναι από εκείνα που έμπαιναν στους τάφους μαζί με τη Μούμια, ανήκει σε έναν άνδρα, τον Neb-Senu, και βρίσκεται στο Μουσείο εδώ και 80 χρόνια!

Το τελευταίο διάστημα όμως, οι υπεύθυνοι του Μουσείου είχαν παρατηρήσει πως άλλαζε συνεχώς θέση. Θέλοντας να διαπιστώσουν ποιος είναι αυτός που το μετακινεί μέσα στη βιτρίνα κάθε φορά, εγκατέστησαν μια κάμερα ώστε να το καταγράφει.

Το θέαμα που αντίκρισαν δεν το πίστευαν ούτε οι ίδιοι, μιας και διαπίστωσαν πως το άγαλμα κουνιόταν ΜΟΝΟ του, και μάλιστα αποκλειστικά κατά τη διάρκεια της ημέρας, σε στιγμές που περνούσαν μπροστά του μέχρι και οι επισκέπτες.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ. ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ!

Πολλοί ειδικοί πλέον προσπαθούν να δώσουν μια λογική εξήγηση. Αλλά δεν υπάρχει. Αυτό που ακούγεται έντονα, είναι ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη κατάρα, η οποία λέει, πως οι επιστήμονες που εξερεύνησαν του αιγυπτιακούς τάφους το 1920, "χτυπήθηκαν" από τη λεγόμενη "κατάρα των Φαραώ".

Το συγκεκριμένο άγαλμα δε, αποτελεί προσφορά στον Θεό Όσιρις, θεό του Θανάτου!

Χαρακτηριστική και ανατριχιαστική, είναι και η μαρτυρία του επιμελητή του μουσείου, Campbell Price, ο οποίος πιστεύει πως η εξήγηση είναι μεταφυσική, μιας και είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ που έχει το κλειδί της βιτρίνας:

«Το έβαλα στη θέση του αλλά την επόμενη μέρα είχε κινηθεί και πάλι. Το συγκεκριμένο άγαλμα είναι από εκείνα που έμπαιναν μέσα στους τάφους μαζί με τη μούμια. Στην αρχαία Αίγυπτο, πίστευαν ότι αν η μούμια καταστραφεί, τότε το αγαλματίδιο θα κουβαλούσε το πνεύμα της. Ίσως γι΄ αυτό το αγαλματίδιο κινείται...» λέει.

Κάποιες άλλες, πιο λογικές φωνές, υποστηρίζουν πως ίσως οι δονήσεις από τα πατήματα των επισκεπτών του μουσείου, να προκάλεσαν την κίνηση του αγάλματος.

Ο αντίλογος όμως του Campbell, τονίζει πως «το αγαλματίδιο βρίσκεται στη συγκεκριμένη επιφάνεια από τότε που ήρθε στο μουσείο αλλά ποτέ μέχρι τώρα δεν είχε κουνηθεί. Και επίσης... Γιατί να γυρίζει κυκλικά;»



madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: