Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Μειώνεται το επιτρεπτό όριο κατανάλωσης αλκοόλ

Το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας αποφάσισε να υιοθετήσει την Ευρωπαϊκή Σύσταση για τη δραστική μείωση του επιτρεπτού ορίου αλκοόλ για τους αρχάριους οδηγούς, τους μοτοσικλετιστές και τους οδηγούς φορτηγών, λεωφορείων και ταξί, δήλωσε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Τάσος Μητσόπουλος.


Όπως είπε ο κ. Μητσόπουλος, και έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων σχετικό νομοσχέδιο. Ο Υπουργός μιλούσε στη συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε ο Παγκύπριος Οργανισμός Νέων για την Οδική Ασφάλεια REACTION με σκοπό την παρουσίαση του Προγράμματος για την Καταπολέμηση της Οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ «Διόνυσος».
Ο κ. Μητσόπουλος ανέφερε ότι η «απειρία των νέων, η έμφυτη τάση τους για ριψοκίνδυνες συμπεριφορές και επίδειξη τόλμης, αλλά και το γεγονός ότι ο οργανισμός τους δεν είναι εξοικειωμένος με την κατανάλωση αλκοόλ, καθιστούν τον συνδυασμό «αλκοόλ και οδήγηση», ιδιαίτερα για τους νέους, μια συνταγή θανάτου».
Γι΄ αυτούς τους λόγους, πρόσθεσε, η Ευρωπαϊκή Ένωση συνέστησε στα κράτη μέλη τον καθορισμό μειωμένου επιτρεπτού ορίου αλκοόλ για τους αρχάριους οδηγούς που κατά κανόνα είναι νέοι. «Το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας, που έχω την τιμή να προεδρεύω, αποφάσισε να υιοθετήσει την Ευρωπαϊκή Σύσταση για τη δραστική μείωση του επιτρεπτού ορίου αλκοόλ για τους αρχάριους οδηγούς, τους μοτοσικλετιστές και τους οδηγούς φορτηγών, λεωφορείων και ταξί, και έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων σχετικό νομοσχέδιο», σημείωσε.

αλήθεια online

Δεν υπάρχουν σχόλια: