Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Τι λένε οι Βρετανοί για να μην πληρώνουν για την τηλεόραση

Τις πιο απίθανες δικαιολογίες επικαλούνται πολλοί Βρετανοί για να αποφύγουν να πληρώσουν το "χαράτσι" για τη χρήση της τηλεόρασης, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα The Independent.


Ένας Βρετανός επιχείρησε να αποφύγει την καταβολή του ειδικού τέλους, το οποίο επιβάλλεται ετησίως σε κάθε σπίτι που διαθέτει τηλεόραση για να είναι νόμιμη η χρήση της, υποστηρίζοντας πως χρησιμοποιεί την τηλεοπτική του συσκευή μόνο σαν... λάμπα για να διαβάζει, ενώ ένας άλλος ισχυρίστηκε πως δε θεωρούσε πως θα πρέπει να πληρώνει, γιατί το κατοικίδιό του έχει συγγένεια με ένα από τα σκυλιά της βασίλισσας Ελισάβετ !
"Μόνο ο γιος μου που είναι 3 ετών βλέπει τηλεόραση, μπορείτε να το αφαιρέσετε από το επίδομα που λαμβάνω γι' αυτόν; Αυτός τη βλέπει, άρα αυτός θα έπρεπε να πληρώνει", δήλωσε ένας άλλος Βρετανός.
Περισσότεροι από 400.000 Βρετανοί βρέθηκαν το 2012 να παρακολουθούν τηλεόραση χωρίς να έχουν πληρώσει το ειδικό ανταποδοτικό τέλος, με το πρόστιμο για την παράβαση αυτή να φτάνει τις 1.000 λίρες.
Οι αξιωματούχοι της TV Licensing, της υπηρεσίας που είναι υπεύθυνη για το ανταποδοτικό τέλος, έχουν ξεκινήσει μία καμπάνια ευαισθητοποίησης κατά της παράνομης χρήσης της τηλεόρασης, καθώς τα διαφυγόντα κέρδη υπολογίζονται σε πάνω από 190 εκατ. λίρες


Read more: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/318743/apisteyto-ti-lene-oi-vretanoi-gia-na-min-plironoyn-gia-tin-tileorasi#ixzz2WicPGnZ6

Δεν υπάρχουν σχόλια: