Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Καταιγίδα σαρώνει τα πάντα στις ΗΠΑ

Βίαιη καταιγίδα σάρωσε τις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ την Τετάρτη κατευθυνόμενη προς την Ανατολική Ακτή της ηπείρου αναπαράγοντας αρκετούς ανεμοστρόβιλους, χαλάζι και δυνατούς ανέμους, αλλά άγγιξε το Σικάγο χωρίς να προκαλέσει μεγάλες ζημιές.


Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters η καταιγίδα είχε περιγραφεί από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας ως «πολύ επικίνδυνη» λόγω της δυνατότητας της να παράγει ανεμοστρόβιλους και καταιγίδες «derechos», των οποίων οι ταχύτητες αυξάνονται καθώς κινούνται.
Η απειλή προκάλεσε κυκλοφοριακό χάος στο Σικάγο την Τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Αμερικής.
Πολλοί άνθρωποι έφυγαν νωρίς από την δουλειά τους από ψηλά κτήρια για να προφτάσουν την καταιγίδα ενώ άλλοι ‘κόλλησαν’ στην κίνηση ή σε τραίνα που καθυστέρησαν από τον καιρό.
Οι χειρότεροι άνεμοι πέρασαν νότια του Σικάγο.
«Ως τώρα ήμασταν τυχεροί και δεν είχαμε τον έντονο διάδρομο ζημιογόνων ανέμων», ανέφερε ο Τζον Χαρτ, μετεωρολόγος των υπηρεσιών του Κέντρου Πρόβλεψης Καταιγίδων στην Οκλαχόμα.
Εκδόθηκαν αρκετές προειδοποιήσεις και η ιστοσελίδα της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας δείχνει 16 αναφορές για ανεμοστρόβιλους συμπεριλαμβανομένων στην Άιοβα, Ιλινόις και Οχάιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: