Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Χθες το απόγευμα τελέστηκε η κηδεία του Λοχαγού Μιχάλη Σταύρου

Μέσα σε κλίμα βαρύτατου πένθους αποχαιρέτησαν συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι τον 33χρονο λοχαγό  Μιχάλη Σταύρου η κηδεία του οποίου τέλεστηκε  το απόγευμα  της Κυριακής στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στην γενέτειρα του Γεροσκήπου.


Τη σορό συνόδευε τιμητικό στρατιωτικό άγημα της Εθνικής Φρουράς. Την κυβέρνηση στην εξόδιο ακολουθία  εκπροσώπησε  ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου. Στην κηδεία παρέστησαν ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος και ο  Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης.

Τον επικήδειο εκφώνησε ο διοικητής τη 4ης ταξιαρχίας, ταξίαρχος Γιάγκος Γιάγκου.Στον επικήδειο του ο κ. Γιάγκου ανέφερε πως κατά τη διάρκεια της 11χρονης υπηρεσίας του απονεμήθηκε στο Μιχάλη Σταύρου το  μετάλλιο στρατιωτικής αξίας Γ’  τάξεως.

Αποχαιρετιστήρια ομιλία είπε επίσης η θεία του Μιχάλη, Ελενα Σταύρου, η οποία ανέφερε πως «σ’ αυτό το στερνό ταξίδι σου, μας αφήνεις όλους απαρηγόρητους, μαζί σου παίρνεις  αδυσώπητα, αναπάντητα ερωτήματα». Μας έδωσες, συνέχισε, πολλές χαρές, αλλά και μια πολύ μεγάλη λύπη.
Ο Μιχάλης Σταύρου εντοπίστηκε νεκρός το πρωί του  Σαββάτου, τυχαία, από ερασιτέχνη ψαρά που έτυχε να είναι και στρατιώτης του λοχαγού, σε πέντε μέτρα βάθος και 30 μέτρα μέτρα μπροστά από το Γερόνησο στην παραθαλάσσια περιοχή του Αγίου Γεωργίου Πέγειας.

Στη κηδεία του αντί στεφάνων έγιναν  εισφορές για το  Ίδρυμα Μαργαρίτας Λιασίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: