Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Σοβαρή η κατάσταση υγείας του Νέλσον Μαντέλα

Το ασθενοφόρο, που στις 8 Ιουνίου μετέφερε κατεπειγόντως στο νοσοκομείο τον Νέλσον Μαντέλα, υπέστη βλάβη και χρειάστηκε να κληθεί ένα άλλο, όμως η υγεία του πρώην προέδρου της Νότιας Αφρικής δεν κινδύνευσε εξαιτίας του περιστατικού αυτού, ανακοίνωσε σήμερα η προεδρία.





«Ελήφθησαν όλα τα μέτρα ώστε η ιατρική φροντίδα του πρώην προέδρου να μην απειληθεί απ' αυτό το απρόβλεπτο περιστατικό» δήλωσε ο εκπρόσωπος της προεδρίας Μακ Μάχαρατζ.

Το ασθενοφόρο που μετέφερε τον παγκόσμιο ήρωα του αγώνα κατά του απαρτχάιντ υπέστη μηχανική βλάβη ενώ κατευθυνόταν από το σπίτι του Μαντέλα προς μια κλινική της Πρετόριας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, το δεύτερο ασθενοφόρο που εστάλη επιτόπου ήταν «πλήρως εξοπλισμένο, ενώ μετέφερε επίσης ειδικούς και νοσηλεύτριες για εντατική θεραπεία».

Ο Νέλσον Μαντέλα, ο οποίος θα κλείσει σύντομα τα 95, νοσηλεύεται από τις 8 Ιουνίου σε νοσοκομείο της Πρετόριας με πνευμονική λοίμωξη. Η κατάστασή του βελτιώνεται, αλλά παραμένει σοβαρή. Συνεχίζει να δέχεται επισκέψεις της οικογένειάς του.


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: