Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Samoa Air: Στη ζυγαριά και οι επιβάτες

Λέγεται Samoa Air και πρόκειται για την πρώτη αεροπορική εταιρεία παγκοσμίως που αποφάσισε, μαζί με τις αποσκευές να ζυγίζει και τους επιβάτες, με το βάρος τους να αποτελεί καθοριστική παράμετρο της τιμής του εισιτηρίου!





Καθώς οι 220 χιλιάδες κάτοικοι των νήσων Σαμόα είναι από τους πλέον παχύσαρκους του κόσμου*, η Samoa Air αντιμετώπιζε εξαιρετικό πρόβλημα με την υπερβολική κατανάλωση καυσίμων που είχε, λόγω των διατροφικών συνηθειών των επιβατών της! 

«Αποφασίσαμε να αντικαταστήσουμε τα γνωστά κλασσικά αεροπορικά καθίσματα με νέου τύπου-χωρίς υποβραχιόνια ώστε να είναι ελεύθερα σε κάθε ...μέγεθος επιβάτη», λέει χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Chris Langton. Στα διεθνή δρομολόγια οι υπέρβαροι επιβάτες επιβαρύνονται με περίπου 1,30 δολάριο για κάθε κιλό που τους ...απομακρύνει από την τέλεια σιλουέτα, κάτι που ωστόσο έχει γίνει δεκτό από τους Σαμοανούς με σχετική κατανόηση...

«Στην αρχή μου φάνηκε εξαιρετικά αλλόκοτο όταν μου ζήτησαν να ανέβω στη ζυγαριά δίπλα στις βαλίτσες μου αλλά τελικά δεν ήταν και τόσο άσχημα...» δήλωσε χαμογελώντας ένας επιβάτης. 


zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: