Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Τιμήθηκαν οι 13 του Μαρί

Με την ευκαιρία συμπλήρωσης δύο χρόνων από την ημέρα της 11ης Ιουλίου 2011, όταν εξερράγησαν τα 98 εμπορευματοκιβώτια των εκρηκτικών που ήταν αποθηκευμένα στη ναυτική βάση Ευάγγελος Φλωράκης στο Μαρί,  στέλλοντας στον θάνατο 13 ανθρώπους, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Μαρί με πρωτοβουλία των κοινοτικών αρχών σεμνή τελετή μνήμης, χρέους και τιμής.



Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η μητέρα των διδύμων εθνοφρουρών Πόπη Χριστοφόρου  εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και το Υπουργικό Συμβούλιο για την απόφασή του να ανακηρύξει επίσημα τους 13 νεκρούς σε ήρωες.
Ακολούθησε με τη συμμετοχή 500 και πλέον προσώπων, πορεία προς την είσοδο της κοινότητας όπου πρόκειται να ανεγερθεί Μνημείο προς τιμή των 13 ηρώων. Στον ίδιο χώρο έγινε συμβολική  δενδροφύτευση 13 δενδρυλλίων ελιάς, όσα και τα θύματα της τραγωδίας.
Λαμπαδηφόροι, οι οποίοι πλαισίωναν την πορεία παρέμειναν στο χώρο μέχρι τις 5.50 το πρωί, δηλαδή την ακριβή ώρα της φονικής έκρηξης που σκόρπισε τον όλεθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: