Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

15η Ιουλίου 1974 – 15η Ιουλίου 2013.... (39 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..). Του Αρθουρ Τίλλεϋ


Είναι με ανάμεικτα αισθήματα που προσωπικά βλέπω την μαύρη αυτή επέτειο..

Γιατί με ανάμεικτα αισθήματα θα μου πείτε ?.. Γιά μένα είναι απλό ....
Έχουν αλλάξει τόσα στο πολιτικό σκηνικό της Κύπρου από τότε και φτάσαμε στο σημείο κάποιοι από αυτούς που εθελούσια η άθελα τους συναίνεσαν στο νά γίνει το κακό εκείνη την ημέρα (να δολοφονηθεί δηλαδή η Δημοκρατία) κυβερνούν αυτόν τον τόπο..Καί αφού έχουμε Δημοκρατία κυβερνούν με την ψήφο της ελάχιστης πλειοψηφίας του Κυπριακού λαού ... αλλά είναι γεγονός ότι βρίσκονται στην εξουσία..




Κάποιοι που αντιτάχθηκαν σφοδρά στο νά ανοίξει ο φάκελος της Κύπρου για να τιμωρηθούν οι ένοχοι .. σήμερα κυβερνούν τον τόπο μας... 
Κάποιοι που αποδεδειγμένα πρόταξαν τα στήθια τους στον φασισμό τοτε και πρίν το 1974 (Πολυτεχνείο Νομική Αθηνών..κλπ κλπ) τα τελευταία χρόνια με τις λανθασμένες αποφασεις της ηγεσίας τους συνέτειναν παρασύροντας και τους οπαδούς στό να ανεβεί η δημοτικότητα της ακροδεξιάς στην Κύπρο και σήμερα να κυβερνα με την ψήφο της μικρής πλειοψηφίας (επαναλαμβάνω) που πηρε στις τελευταίες εκλογές ..
Κάποιοι που φέρουν την ιστορική ονομασία της γνησιας αριστερας στην Κύπρο με την σειρά τους ,με λανθασμένες αποφάσεις της ηγεσίας τους στέρησαν το δικαίωμα στην πλειοψηφία των προσφύγων να επιστρεψουν στα σπίτια τους ακολουθώντας το ρεύμα και τον φόβο που ενέσπειρε η δεξιά και οι συνοδοιπόροι της ψηφίζοντας ΟΧΙ στό Δημοψήφισμα για να τσιμεντώσουν δήθεν το ΝΑΙ..
Αυτοί οί κάποιοι στην συνέχεια κυβέρνησαν τον τόπο για 5 χρόνια διαπράττοντας απανωτά λάθη που είχαν σαν αποτέλεσμα την άνοδο της ακροδεξιάς στην διακυβέρνηση αυτού του τόπου...
Αυριο.. ειναι η 39η επέτειος της μαύρης εκέινης μέρας της 15ης του Ιούλη οπου η Χούντα των Αθηνών και οι εδώ εκπρόσωποι της(χρησιμοποιω φρασεολογία του Αειμνήστου Εθνάρχη Μακαρίου) ανοιξαν τις κερκόπορτες και έδωσαν αφορμή στους Τούρκους να εισβαλουν στο νησί λίγες μέρες μετά. ...
Αύριο φίλοι συμπατριωτες Αντιστασιακοί... Αριστεροοί ..Δημοκράτες... Αγωνιστές της Δημοκρατίας όταν θα υψωσετε τα λάβαρα της Αντίστασης στα μνημόσυνα αυτών που έπεσαν υπερασπιζομενοι την Δημοκρατία.. θά έχετε ήσυχη την συνείδηση σας...?..
Και εσείς κύριε πρόεδρε της Δημοκρατίας ..και εσείς Προκαθημενε της Εκκλησίας της Κύπρου σε ποιών τα μνημόσυνα θα παραστειτε.... Σε αυτών που έπεσαν προασπίζοντας την Δημοκρατία ..? η σε αυτών που σκοτώθηκαν οταν επιχείρησαν να καταλαβουν πραξικοπηματικα το προεδρικό μέγαρο και να ανατρέψουν τον νόμιμο ηγέτη της Κυπριακής Δημοκρατίας Αρχιεπίσκοπο Μακάριο..
Προσωπικά πιστεύω “Μακαριώτατε” προσβάλετε την μνήμη του Εθνάρχη και τα ρασα που φοράτε εάν διαπράξετε ξανά το ίδιο σφάλμα..



Α.Τίλλευ
Λάχτι
14.07.2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια: