Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Ένοχη η θεία του 18μηνου Σταύρου στην υπόθεση απαγωγής του μικρού

Ένοχη σε δύο από τις τέσσερις κατηγορίες που αντιμετώπιζε κρίθηκε σήμερα από το Κακουργιοδικείο, που συνεδρίασε στη Λεμεσό, η 35χρονη θεία του 18 μηνών τότε νηπίου, που είχε απαχθεί από το σπίτι της γιαγιάς του στον Ύψωνα, στις 15 Φεβρουαρίου 2013.


Συγκεκριμένα, το Κακουργιοδικείο βρήκε ένοχη την κατηγορούμενη στα αδικήματα της απαγωγής και της συνωμοσίας για διάπραξη απαγωγής, ενώ έκρινε πως η κατηγορούσα Αρχή δεν απέδειξε τις κατηγορίες για συνωμοσία προς διάπραξη του κακουργήματος της εγκατάλειψης ή έκθεσης παιδιού κάτω των δυο ετών και εγκατάλειψης ή έκθεσης παιδιού κάτω των δυο ετών.

Η απόφαση του Κακουργιοδικείου βασίστηκε στο γενετικό υλικό του νηπίου που εντοπίστηκε στο όχημα της κατηγορουμένης, καθώς και στο οπτικό υλικό από κλειστά κυκλώματα της περιοχής, όπου φαίνεται όμοιου τύπου αυτοκίνητο να σταματά, τη χρονική στιγμή της εξαφάνισης του αγοριού, έξω από την οικία της γιαγιάς του.

Όσον αφορά τη θέση της υπεράσπισης ότι τα Χριστούγεννα του 2012 το νήπιο μπήκε στιγμιαία στο αυτοκίνητο του συζύγου της κατηγορούμενης και γι’ αυτό εντοπίστηκε το γενετικό του υλικό, το δικαστήριο την απέρριψε, αποδεχόμενο τη θέση του Ινστιτούτου Γενετικής και Νευρολογίας Κύπρου, ότι δηλαδή το γενετικό υλικό ήταν πρόσφατο και άμεσο.

Αναφέρεται επίσης ότι το κίνητρο - ελατήριο της πράξης της κατηγορουμένης αποδείχθηκε ότι ήταν "η εχθρότητα που βίωνε από τις σχέσεις της με τους γονείς του μικρού παιδιού".
Η 35χρονη οδηγήθηκε στα κρατητήρια, ενώ στις 16 Ιουλίου θα ακουστεί η αγόρευση της υπεράσπισης για μετριασμό της ποινής που αναμένεται να ανακοινώσει το Κακουργιοδικείο.





Δεν υπάρχουν σχόλια: