Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Ένοπλοι σκότωσαν 42 μαθητές σε σχολείο

Ένοπλοι που πιστεύεται πως είναι ισλαμιστές σκότωσαν σήμερα 42 μαθητές και ένα καθηγητή σε οικοτροφείο στην πόλη Πότισκουμ της βορειοανατολικής Νιγηρίας, έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή.


Οι δράστες έβαλαν φωτιά σε κτίρια και πυροβολούσαν μαθητές οι οποίοι προσπαθούσαν να διαφύγουν, δήλωσε η πηγή προς το πρακτορείο Reuters. Αρκετοί από τους μαθητές νοσηλεύονται με εγκαύματα, πρόσθεσε.
Ήταν η πιο πολύνεκρη από τρεις επιθέσεις εναντίον σχολείων που έχουν πραγματοποιηθεί αφότου ο στρατός άρχισε το Μάιο μια εκτεταμένη επιχείρηση εναντίον της Μπόκο Χαράμ, μιας ισλαμιστικής οργάνωσης το όνομα της οποίας σημαίνει στη γλώσσα των βόρειων Χάουσα "η δυτική εκπαίδευση είναι αμαρτωλή".
Το Πότισκουμ βρίσκεται στην πολιτεία Γιομπέ, μια από τις τρεις στις οποίες ισχύει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κήρυξε ο πρόεδρος Γκούντλακ Τζόναθαν το Μάιο, όταν έστειλε στην περιοχή επιπλέον στρατεύματα για να προσπαθήσουν να καταστείλουν μια εξέγερση η οποία θεωρείται η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια της μεγαλύτερης πετρελαιοπαραγωγού χώρας της Αφρικής.
Οι επιθέσεις αυτές δημιουργούν φόβους ότι η στρατιωτική επίθεση, που διαρκεί ήδη 7 εβδομάδες, έχει κάνει τους ισλαμιστές, οι οποίοι μάχονται για την απόσχιση και τη δημιουργία ενός ισλαμικού κράτους στη βορειοανατολική Νιγηρία, να κρυφτούν χωρίς όμως να σταματήσουν να εξαπολύουν καταστροφικές επιθέσεις.
Ένοπλοι που πιστεύεται πως ήταν ισλαμιστές άνοιξαν πυρ τον περασμένο μήνα εναντίον σχολείου στη βορειοανατολική πόλη Μαϊντουγκούρι σκοτώνοντας εννέα μαθητές, ενώ μια παρόμοια επίθεση σε σχολείο στην πόλη Νταματούρου είχε ως αποτέλεσμα επτά νεκρούς λίγες μέρες νωρίτερα.

αλήθεια online

Δεν υπάρχουν σχόλια: