Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Σκανδαλώδες συμβόλαιο 60 000 ευρώ για κοπέλα στο αρχείο του ΡΙΚ!


Απανωτά είναι τα χαστούκια από τους ίδιους τους εργαζομένους του ΡΙΚ στον οδοντίατρο και Πρόεδρο του Δ.Σ του Ιδρύματος Μάκη Συμεού! Σύμφωνα με νέα καταγγελία του Σκηνοθέτη και Προέδρου της Συντεχνίας των εργαζομένων του ΡΙΚ Σάββας Αριστοδήμου, ο κ. Συμεού προχώρησε σε παράνομη και αντικανονική πρόσληψη της κ. ΧΧΧΧ ως υπεύθυνης του αρχείου του ΡΙΚ και συμφώνησε να της δώσει και διευθυντικό μισθό. 




Το κόστος για το ΡΙΚ θα ανερχόταν σε ποσό πέραν των 60 χιλ. ευρώ το χρόνο. Η αντίδραση της ΕΥΡΙΚ ήταν άμεση και αποτελεσματική και εμπόδισε τον προαναφερθέντα κύριο να παραβιάσει κανόνες και νομοθεσίες εκθέτοντας για ακόμη μια φορά τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Τα γεγονότα έχουν ως εξής: Ετοιμάστηκε και υπογράφηκε συμβόλαιο που υποτίθεται προέβλεπε “αγορά υπηρεσιών” για το αρχείο του ΡΙΚ. Στην πραγματικότητα, όμως, με το συγκεκριμένο συμβόλαιο θα προχωρούσαν, εκ του πονηρού και υπογείως, σε πρόσληψη υπαλλήλου αορίστου χρόνου. Για του λόγου το αληθές μπορείτε να προστρέξετε στις παραγράφους 11 και 12 του συμβολαίου που αποκαλύπτουμε σήμερα. Όσον αφορά τα προσόντα, σημειώνουμε ότι η υπάλληλος που προσελήφθη, ως υπεύθυνη του αρχείου, διέθετε πτυχίο τουρκολογίας. Αυτό είχε να παρουσιάσει… 




Είναι πρωτοφανές ότι το συμβόλαιο φέρει και υπογραφή του προέδρου του ΔΣ του ΡΙΚ κ. Μάκη Συμεού ως μάρτυρα. Ο ΓΔ του ΡΙΚ κ. Θέμης Θεμιστοκλέους σύμφωνα με πληροφορίες μας αρνήθηκε να προσυπογράψει το συμβόλαιο. Εάν όντως έτσι έχουν τα πράγματα, του δίνουμε δημοσίως τα συγχαρητήριά μας. 

Επαναλαμβάνουμε ότι διαπράχθηκε απάτη αφού προκηρύχθηκε “αγορά υπηρεσιών” αλλά προσελήφθη υπάλληλος αορίστου χρόνου! Η ΕΥΡΙΚ υπεραμυνόμενη της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και των συμφερόντων του φορολογούμενου πολίτη που αιμοδοτεί και στηρίζει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση εξήγγειλε απεργιακά μέτρα. Δεν χρειάσθηκε να υλοποιηθούν. Προτιμήσαμε να προσφύγουμε στη Μεσολαβητική Υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας. Κερδίσαμε! Ο κ. Συμεού υποχώρησε υπό την πίεση των θεσμικών οργάνων και της κατακραυγής. Παρόλο αυτά, μετά από 2 μήνες επιχείρησε πισωγύρισμα και προσπάθησε να προχωρήσει και πάλι σε αντικανονική πρόσληψη του συγκεκριμένου ατόμου. Προσφύγαμε στη Μεσολαβητική Υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας για δεύτερη φορά ενώ παράλληλα εξαγγείλαμε τη λήψη δυναμικών μέτρων. Κερδίσαμε για δεύτερη φορά. Ο κ. Συμεού επέμεινε στις γνωστές μεθοδεύσεις του και απευθύνθηκε στην πρώην υπουργό Εργασίας κ. Σωτηρούλα Χαραλάμπους. Του έκλεισε την πόρτα… 

Με τις ενέργειές του ο πρόεδρος του ΔΣ του ΡΙΚ κ. Μάκης Συμεού φόρτωσε ωστόσο στο ΡΙΚ ένα τεράστιο πρόβλημα. Η προσληφθείσα για τη θέση της υπεύθυνης του αρχείου προσέφυγε στο δικαστήριο αφού έχει στην κατοχή της συμβόλαιο με την υπογραφή και του προέδρου του ΔΣ. Απαιτεί αποζημιώσεις πολλών χιλιάδων ευρώ. Και εγώ στη θέση της το ίδιο θα έκανα. Θα διερωτάστε: Ποιος θα καταβάλει όλα αυτά τα λεφτά και μάλιστα σε περίοδο κρίσης; Από ποιο μέρος του προϋπολογισμού θα εκταμιευθούν αυτά τα κεφάλαια; Τις ίδιες απορίες έχουμε κι εμείς. Είναι πεποίθησή μου ότι το ΡΙΚ θα πρέπει να προσφύγει εναντίον των υπαιτίων. Αν δεν το πράξει, θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο να κινηθούμε ως εργαζόμενοι εναντίον οποιουδήποτε προκάλεσε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Όλες αυτές οι καταγγελίες, μαζί με τα ντοκουμέντα θα τα κοινοποιήσουμε και στη Γενική Ελέγκτρια.


showbiz.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια: