Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Εξαγριωμένοι οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στο Μαρί μετά την απόφαση του Κακουργιοδικείου

Πολλοί είναι οι συγγενείς των θυμάτων της έκρηξης στην Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί οι οποίοι βρίσκονται ακόμη έξω από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας.



Οι αγανακτισμένοι και εξαγριωμένοι μετά την απόφαση συγγενείς των θυμάτων του Μαρί, φώναζαν «Δολοφόνοι – Δολοφόνοι».  

Οι 4 κατηγορούμενοι που κρίθηκαν πριν από λίγο ένοχοι από το Κακουργιοδικείου Λάρνακας για την υπόθεση της έκρηξης στο Μαρί θα τελούν υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι τις 24 Ιουλίου, ημερομηνία που δόθηκε από τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου για αγόρευση από τους συνηγόρους τους για μετριασμό της ποινής.
Επίσης, ζητήθηκε από τον Ευστάθιο Ευσταθίου,  συνήγορο υπεράσπισης των Κ. Παπακώστα, Α. Νικολάου και Χ. Χαραλάμπους, όπως μέχρι τις 24 Ιουλίου γίνει έκθεση από το Γραφείο Ευημερίας.
Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Παπακώστας κρίθηκε ένοχος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και της πρόκλησης θανάτου εξ’ αμελείας και οι  Α. Νικολάου, Χ.  Χαραλάμπους και Α. Λοϊζίδης κρίθηκαν ένοχοι με την κατηγορία της πρόκλησης θανάτου εξ’ αμελείας.
Η όλη διαδικασία ενώπιον του δικαστηρίου κύλισε ομαλά.
Αμέσως μετά το τέλος της ανακοίνωσης της απόφασης από τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου, η μητέρα των διδύμων Πόπη Χριστοφόρου δήλωσε : «Έγινε απαγχονισμός της δικαιοσύνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: