Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Από Σεπτέμβριο χαμηλότερα ναύλα στις Κυπριακές Αερογραμμές

Χαμηλότερα ναύλα θα μπορεί να απολαμβάνει από το Σεπτέμβριο ο Κύπριος φορολογούμενος πολίτης, ο οποίος είναι και ο μέτοχος των Κυπριακών Αερογραμμών, δήλωσε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των ΚΑ, Αντώνης Αντωνίου, εννοώντας την εξαγγελθείσα προ ημερών προσφορά του κρατικού αερομεταφορέα που αφορά ταξίδια από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. 



Σημειώνεται ότι η προθεσμία των κρατήσεων για τη συγκεκριμένη προσφορά ισχύει μέχρι τις 15 του μήνα. Ο κ. Αντωνίου εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα ότι από το 2014 η εταιρεία θα μπορέσει να μειώσει ακόμα περισσότερο τα έξοδα της, για να προσφερθούν στους Κύπριους πολίτες ακόμα πιο χαμηλά ναύλα. Σε δηλώσεις του, μετά από τη συνάντηση που είχε με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, ο κ. Αντωνίου είπε «οι Κυπριακές Αερογραμμές πρέπει πάση θυσία να σωθούν και να επιβιώσουν ως κρατικός αερομεταφορέας, ιδιαίτερα τώρα με τους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε». Κατά τη συνάντηση με την ηγεσία του ΑΚΕΛ έγινε ανταλλαγή απόψεων και συζητήθηκε η εφαρμογή του στρατηγικού σχεδίου. Ο κ. Αντωνίου σημείωσε πως οι εξοικονομήσεις που έχει κάνει η εταιρεία είναι περίπου 4 εκατ. ευρώ το μήνα από τους πλεονασμούς, αλλά και το κλείσιμο των εσωτερικών δρομολογίων της Ελλάδας. «Δεν αποδίδουν άμεσα αυτές οι κινήσεις, αλλά θα αρχίσουν να αποδίδουν από τις αρχές του άλλου χρόνου, διότι υπάρχει το χρονικό περιθώριο που επιβάλλεται από τη νομοθεσία για τους πλεονασμούς», είπε ο κ. Αντωνίου. Από την πλευρά του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε πως «θα πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια, έτσι ώστε η εταιρεία όχι απλά και μόνο να σωθεί, αλλά να μπει σε μια πορεία ανάκαμψης, μια πορεία βιώσιμη». «Η εταιρεία μπορεί και πρέπει να διασωθεί», δήλωσε ο κ. Κυπριανού, διαβεβαιώνοντας ότι το κόμμα του θα στηρίξει κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. 

- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/153450/apo-septemvrio-chamilotera-nayla-stis-kypriakes-aerogrammes#sthash.1i30L7Yt.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: