Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Λύπη για το χαμό του Εθνοφρουρού εκφράζει ο Φ. Φωτίου



Όλους τους εθνοφρουρούς, , να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, κάλεσε από την Πάφο
ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου, εκφράζοντας παράλληλα, την βαθιά του λύπη, για τον άδικο θάνατο, ακόμη ενός νέου παιδιού, εθνοφρουρού, σε οδικό δυστύχημα χθες στο δρόμο Αγίας Μαρινούδας Γεροσκήπου. 
 

Δυστυχώς είπε « κηδεύουμε σήμερα ακόμη ένα νέο παιδί, ένα νέο εθνοφρουρό μας , που έχασε την ζωή του άδικα σε οδικό δυστύχημα. Με αυτή την ευκαιρία πραγματικά θέλω να καλέσω όλους τους εθνοφρουρούς μας να είναι προσεκτικοί».

Ο κ Φωτίου σε δηλώσεις μετά το πέρας του μνημόσυνου των  πεσόντων της τουρκικής εισβολής στον Καθεδρικό ναό Αγίου Θεοδώρου στην Πάφο, ανέφερε πως είναι κρίμα να χάνονται ζωές, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, άδικα. Ανακοίνωσε επίσης πως το Υπουργείο Άμυνας σε συνεργασία με την αστυνομία, και άλλους φορείς,  θα ξεκινήσει μια εκστρατεία διαφώτισης προς τους νέους για να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Προτιθέμεθα είπε, « σε συνεργασία με την αστυνομία και άλλους φορείς να αγγίξουμε αυτό το θέμα, πιο σοβαρά, ώστε να προσπαθήσουμε να δώσουμε τα μηνύματα στους νέους μας, ότι πάνω από όλα, είναι οι ίδιοι, που πρέπει να προστατεύουν την ζωή τους».

Ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε ακόμη πως οι νεοσύλλεκτοι εθνοφρουροί, αυτή την στιγμή βρίσκονται με 48 άδεια και επιστρέφουν στις μονάδες τους το βράδυ.


Πρόσθεσε ακόμη πως συνεχίζεται η εκπαίδευση τους , αλλά και όλες οι διαδικασίες

που θα ακολουθηθούν και για τους υποψήφιους βαθμοφόρους της 2013 Β’ ΕΣΣΟ που διεκδικούν 753 θέσεις εφέδρων αξιωματικών και υπαξιωματικών.

Τα αποτελέσματα συνέχισε, θα επιδοθούν μέσα από διαφανείς διαδικασίες  από τις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Κύπρου προς τον  ίδιο,  την Τετάρτη 24 Ιουλίου, και ακολούθως θα γνωστοποιηθούν στους ενδιαφερόμενους. 

Οκ Φωτίου καταλήγοντας ανέφερε πως η ορκωμοσία των Νεοσυλλέκτων οπλιτών της κλάσης 2013 Β’  ΕΣΣΟ θα γίνει στις 4 Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: