Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Δείτε τις ποινές των κατηγορουμένων για την τραγωδία στο Μαρί

Ανακοινώνοντας εν κατακλείδι τις αποφάσεις του Κακουργιοδικείου ο Πρόεδρος του Σώματος Τεύκρος Οικονόμου είπε ότι ο Κατηγορούμενος 1 (πρώην ΥΠΕΞ Μάρκος Κυπριανού) αθωώνεται και απαλλάσσεται από όλες τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.


Ο Κατηγορούμενος 2 (πρώην ΥΠΑΜ Κώστας Παπακώστας) κρίνεται ένοχος σύμφωνα με τα άρθρα 205 και 210 του Ποινικού Κώδικα, δηλαδή για ανθρωποκτονία εξ αμέλειας και για πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης.
Ο Κατηγορούμενος 3 (Υπαρχηγός ΓΕΕΦ Σάββας Αργυρού) αθωώνεται και απαλλάσσεται από όλες τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.
Ο Κατηγορούμενος 4 (Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Νικολάου) κρίνεται ένοχος σύμφωνα με το άρθρο 210 του Ποινικού Κώδικα, δηλαδή για πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης.
Ο Κατηγορούμενος 5 (Αναπληρωτής Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαράλαμπο Χαραλάμπους) κρίνεται ένοχος σύμφωνα με το άρθρο 210 του Ποινικού Κώδικα, δηλαδή για πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης.
Ο Κατηγορούμενος 6 (Διοικητής της ΕΜΑΚ Ανδρέας Λοϊζίδης) κρίνεται ένοχος σύμφωνα με το άρθρο 210 του Ποινικού Κώδικα δηλαδή για πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης.
Η ανακοίνωση της απόφασης του Κακουργιοδικείου έγινε δεκτή χωρίς επεισόδια, τουλάχιστον εντός της αίθουσας από τους συγγενείς τόσο των θυμάτων όσο και των κατηγορουμένων. Ωστόσο, η μητέρα των δίδυμων ναυτών Πόπη Χριστοφόρου φώναξε στο Δικαστήριο πως η απόφαση «είναι απαγχονισμός της Δικαιοσύνης».
Σημειώνεται ότι με βάση το Ποινικό Κώδικα το άρθρο 210 προνοεί φυλάκιση μέχρι 4 χρόνων ή χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις 2.500 λίρες (4,271,5 ευρώ), ενώ το άρθρο 205 προνοεί ποινή δια βίου φυλάκισης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: