Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Ονόματα με μίζες εκατομμυρίων έδωσε ο Λιοτατής

Νέα τροπή παίρνουν οι έρευνες για το ακίνητο που ανήκε σε Τουρκοκύπριο και αγοράστηκε από το Ταμείο Συντάξεων της Cyta για €27 εκατ. Σύμφωνα με κατάθεση του ζεύγους Λιοτατή, για την πώληση του τεμαχίου δόθηκαν μίζες εκατομμυρίων σε βουλευτή, συντεχνιακούς, αθλητικούς παράγοντες ακόμα και σε πολιτικό κόμμα.


Όλες σχεδόν οι εφημερίδες αναφέρονται στο θέμα με λεπτομέρειες:
* Όπως γράφει ο "Πολίτης", σύμφωνα με τους ισχυρισμούς Λιοτατή, ενώπιόν του έγινε συζήτηση για το ποσό με την υπόδειξη δικηγόρου ότι «αν δεν δόθηκε το μισό εκατ. στους συντεχνιακούς, αυτοί δεν θα υπογράψουν για την ολοκλήρωση της συμφωνίας». Στην ίδια κατάθεση κατονομάζονται πολιτικά πρόσωπα, συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα και παράγοντες της cyta που ενεπλάκησαν στην υπόθεση.

Κατονομάζει βουλευτή και κόμμα για μίζες
* Σύμφωνα με πληροφορίες της «Αλήθειας», στην κατάθεση που έδωσε την περασμένη Τρίτη στην ερευνητική επιτροπή ο κ. Λιοτατής κατονομάζει τον τρόπο που – όπως ισχυρίζεται – τον εξαπάτησαν για να τον πείσουν να δώσει χρήματα στη «Wadnic Trading L.T.D.», ενώ κατονομάζει και πολιτικούς και συντεχνιακούς υποστηρίζοντας ότι τον πληροφόρησαν οτι εισέπραξαν πολλά χρήματα. Μεταξύ άλλων αναφέρει πως στέλεχος της «Wadnic Trading Ltd», του ανέφερε πως βουλευτής θα έπαιρνε ένα εκατομμύριο ευρώ από τα κέρδη της επένδυσης αυτής, ενώ το ίδιο ποσό θα δινόταν και στο κόμμα του εν λόγω βουλευτή. Αναφέρει επίσης πως ο Μουσταφά όταν τον εργοδοτούσε δεν διέμενε στις ελεύθερες περιοχές, όπως ισχυρίστηκε ψευδώς η ΚΥΠ, αλλά στα κατεχόμενα. Ερχόταν δηλαδή το πρωί και επέστρεφε το απόγευμα.

 * Ο  κ. Λιοτατής ανέφερε ότι για να τον πείσουν να χρηματοδοτήσει την επένδυση, τού έλεγαν πως πίσω από αυτήν υπάρχουν άνθρωποι της κυβέρνησης, ημικρατικού οργανισμού και υψηλόβαθμα στελέχη «συγκεκριμένου κόμματος». Επίσης ανέφερε πως τα άτομα αυτά, τα οποία και κατονόμασε, τα συνάντησε σε δεξίωση στο σπίτι στελέχους της «Wadnic Trading Ltd», η οποία έγινε τέλος Νοεμβρίου αρχές Δεκεμβρίου του 2008.
* Ο 80χρονος Τουρκοκύπριος διέμενε μόνιμα στα κατεχόμενα αλλά μετά από ψευδή, όπως χαρακτηρίστηκε, έκθεση της ΚΥΠ, ότι δήθεν διέμενε μόνιμα στις ελεύθερες περιοχές, το Υπουργικό Συμβούλιο (επί Χριστόφια) ενέκρινε την πώλησή του ακινήτου του στην εταιρεία «Wadnic Trading Ltd» για 1.273.770,00 ευρώ, ενώ για σκοπούς είσπραξης μεταβιβαστικών τελών η αγοραία αξία της υπολογίστηκε από το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας στα 2.970.000,00 ευρώ. Στη συνέχεια το ακίνητο αυτό αγοράστηκε από το Ταμείο Συντάξεων της Cyta για σκοπούς επένδυσης η οποία με τα κτιριακά συγκροτήματα αρχικά εκτιμήθηκε ότι θα ήταν γύρω στα 20 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σήμερα εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 27 εκατομμύρια.

Ανέλαβε να εργοδοτήσει τον Μουσταφά
Ο Λιοτατής διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην αγορά της περιουσίας του Τουρκοκύπριου που στη συνέχεια έγινε επένδυση της ΑΤΗΚ. Ήταν ο άνθρωπος που ανέλαβε να εργοδοτήσει τον Μουσταφά, ώστε να φαίνεται πως είναι κάτοικος των ελεύθερων περιοχών. Επίσης, όπως αναφέρθηκε στην ερευνητική επιτροπή, πείστηκε και χρηματοδότησε με πολλά χρήματα τη «Wadnic Trading Ltd», για την επένδυση της ΑΤΗΚ, χωρίς όμως ο μεγαλομέτοχος της εταιρείας να του τα επιστρέψει.
* Όπως γράφει ο "Φιλελεύθερος", οι ίδιες καταγγελίες από τον εν λόγω μάρτυρα έγιναν πέρσι και στο Προεδρικό, χωρίς ωστόσο να υπάρξει συνέχεια.

* Η πρώτη κατάθεση του επιχειρηματία, ο οποίος σύμφωνα με τον ισχυρισμό του δάνεισε σεβαστά ποσά στην εταιρεία, που πούλησε το ακίνητο στο Ταμείο Συντάξεων της Cyta, δόθηκε πέρσι στην Αστυνομία αλλά προφανώς έμεινε στα συρτάρια. Η δεύτερη και πλέον πολύ πιο κατατοπιστική, με ονόματα, διευθύνσεις και ποσά, δόθηκε προχθές στην Ερευνητική Επιτροπή.

* Ο μάρτυρας αναφέρεται με πολλές λεπτομέρειες ακόμα και σε συναντήσεις, που έγιναν σε οικίες εμπλεκομένων, όπως και σε εστιατόρια και ταβέρνες, μάλιστα και σε «πριβέ» αίθουσες, στις οποίες ήταν παρόντες ο επιχειρηματίας - πωλητής με διοικητικό παράγοντα της Cyta και άλλα πρόσωπα, όπου συζητούνταν τα σχετικά με την εν λόγω πράξη.
* Ο Τουρκοκύπριος εργοδοτήθηκε από τον ίδιο για να νομιμοποιηθεί η διαμονή του στις ελεύθερες περιοχές, ενώ αυτός συνέχισε να διαμένει στα κατεχόμενα.
* Σύμφωνα με το sigmalive, όταν η πράξη έγινε, και ζήτησε τα λεφτά του, ο Λιοτατής έλαβε ως απάντηση από τον ποδοσφαιρικό παράγοντα, ότι δεν μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο αφού ο ίδιος χρωστούσε χρήματα σε συγκεκριμένο πολιτικό αξιωματούχο καθώς και σε άλλους παράγοντες, ενώ του ανέφερε ότι δεν θα του έδινε το κέρδος που του υποσχέθηκε, αφού έδωσε πολλά χρήματα σε μίζες. Το τελικό ποσό που θα έπαιρνε θα το αποφάσιζε τελικά…πολιτικός αξιωματούχος.


* Επειδή τελικά δεν έλαβε το ποσό που ανέμενε ζήτησε βοήθεια από το ίδιο το Προεδρικό ώστε να μεσολαβήσει για να ξεπληρωθεί το ποσό. Παρόλη την παρέμβαση κυβερνητικών, πολιτικών και άλλων αξιωματούχων, ο κ. Λιοτατής δεν κατάφερε να πάρει τα χρήματα του, αφού του ζητήθηκαν αποδείξεις για το ύψος του ποσού. Η απάντηση του ιδίου ήταν ότι τις αποδείξεις θα τις έδινε στο δικαστήριο.


ikypros.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: