Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Ο ναυαγοσώστης Ανδρέας Παναγή έσωσε Αγγλίδα τουρίστρια από πνιγμό στην παραλία του Φάρου στην Πάφο

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου συγχαίρει θερμά τον Παφίτη ναυαγοσώστη Ανδρέα Παναγή ο όποιος χθες καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάφερε και έσωσε ευρωπαίο λουόμενο από σίγουρο πνιγμό.



Το περιστατικό συνέβη χθες Τετάρτη, η ώρα 13.00 όταν Αγγλίδα τουρίστρια  έχασε τις αισθήσεις της καθώς κολυμπούσε αμέριμνα στην Δημοτική παραλία του Φάρου. Ο επί καθήκοντι  Ναυαγοσώστης Ανδρέας Παναγή, προστίθεται στην ανακοίνωση,  δρώντας ψύχραιμα και αστραπιαία και έχοντας σύμμαχο την άρτια εκπαίδευση και πλήρη εξοπλισμό κατάφερε και ανέσυρε την λουόμενη στην ακτή και παρείχε τις πρώτες βοήθειες με αποτέλεσμα να σώσει την Αγγλίδα από σίγουρο πνιγμό.

Όπως είναι γνωστό, συνεχίζει η ανακοίνωση,  η εξασφάλιση του εξοπλισμού έγινε μετά από συντονισμένη προσπάθεια της Εταιρείας Τουριστικής ανάπτυξης και Προβολής Πάφου και του Ομίλου Ναυαγοσώστων “Κινύρας” με κοινό αίτημα  προς τον Κ.Ο.Τ .  ο οποίος ΚΟΤ έδωσε έμπρακτα ακόμη μια φορά την στήριξη του στην αναβάθμιση των προσφερομένων υπηρεσιών και ιδιαίτερα σε αυτό τον σημαντικό τομέα της ασφάλειας των παράλιων και των λουομένων.            

Το περιστατικό αυτό έρχεται να ενισχύσει, όπως αναφέρεται,  την ανάγκη για ικανοποίηση του αιτήματος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Πάφου για επέκταση της περιόδου εργοδότησης ναυαγοσωστών τουλάχιστο από Απρίλη μέχρι τέλη Νοεμβρίου, της αναπροσαρμογής ημερήσιων ωραρίων για όλες τις παραλίες της πόλης και επαρχίας Πάφου καθώς και την δημιουργία πύργων ναυαγοσωστών όπου χρειάζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: