Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Βαριές κατηγορίες κατά Αρχιμανδρίτη από κατοίκους της Αλεξανδρούπολης. "Χούφτωνε νεαρές"

Πάνω από δέκα, είναι οι επώνυμες – έγγραφες καταγγελίες εις βάρος Αρχιμανδρίτη της Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως , τον οποίο νεαρές γυναίκες αλλά και γονείς, καταγγέλλουν ότι παρενόχλησε σεξουαλικά κατά τη διάρκεια της εξομολογήσεως. 




Η υπόθεση που έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Μητροπολίτη κ. Άνθιμου, ο οποίος διόρισε εκκλησιαστικό ανακριτή ο οποίος κάλεσε τόσο τους καταγγέλλοντες όσο και τον ίδιο τον Αρχιμανδρίτη. 

Από την πλευρά τους οι γυναίκες αλλά και οι γονείς εμμένουν στις κατηγορίες εις βάρος του κληρικού ο οποίος μέσω απολογητικού υπομνήματος που κατέθεσε υποστήριξε πως είναι αθώος και απέδωσε τις κατηγορίες σε πλεκτάνη. 

Όπως υποστηρίζει σε δημοσίευμα του το ThrakiToday.com « εξετάστηκαν οι καταγγελίες από πλευράς των γονέων, που ανέφεραν ότι ο ιερέας θώπευε νεαρά κορίτσια κατά τη διάρκεια της εξομολόγησης». 

Ο κληρικός έχει ήδη τεθεί σε αργία, του έχει απαγορευθεί ρητά κάθε ιεροπραξία και ο φάκελος του έχει διαβιβαστεί από το επισκοπικό δικαστήριο στην Ιερά Σύνοδο, όπου τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αναμένεται να δικαστεί από Συνοδικό Δικαστήριο σε πρώτο βαθμό.


http://www.dogma.gr/default.php?pname=Article&art_id=3111&catid=6

Δεν υπάρχουν σχόλια: