Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Παραιτήθηκε πυροβολώντας από την Γραμματεία του ΔΗΚΟ ο Βέργας

"Μετά το μεγάλο ενδιαφέρον που επέδειξαν τα Μ.Μ.Ε., αλλά και πολλοί συναγωνιστές, και προκειμένου να αποφευχθούν οποιεσδήποτε παρερμηνείες δημοσιεύω αυτούσια την επιστολή που επέδωσα στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ κ. Μάριο Καρογιάν, με την οποία υποβάλλω την παραίτησή μου από την Γραμματεία του κόμματος και εξηγώ τους λόγους που με οδήγησαν στην απόφαση αυτή. Στην ίδια επιστολή αναφέρω επίσης τις βασικές μου θέσεις ενόψει του καταστατικού και εκλογικού συνεδρίου του κόμματος".




____________________

Πάφος 12 Ιουλίου 2013

"Κύριο Μάριο Καρογιάν
Πρόεδρο Δημοκρατικού Κόμματος

Κύριε Πρόεδρε,

Μετά από πολλή σκέψη και έντονο προβληματισμό, αποφάσισα όπως υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος της Γραμματείας του κόμματος μας.
Οι λόγοι που με οδήγησαν στην απόφαση αυτή είναι οι εξής:

1) Μετά τις Προεδρικές Εκλογές, η Γραμματεία, ως ανώτατο όργανο του κόμματος, δεν συγκαλείται ούτε λειτουργεί βάση των προνοιών του καταστατικού. Επίσης, ως μέλος της Γραμματείας, δεν τυγχάνω καμίας ενημέρωσης για τα τεκταινόμενα του κόμματος σε όλα τα ζητήματα, ακόμη και σε διορισμούς σε ανώτατα αξιώματα της νέας Κυβέρνησης, ούτε καλούμε σε σημαντικές συσκέψεις που πιστεύω ότι, ως μέλος του ανωτάτου αυτού Οργάνου, έπρεπε να συμμετέχω.

2) Η αναποφασιστικότητά σας, τους τελευταίους μήνες σε σχέση με τα τεκταινόμενα του κόμματος στην Πάφο, που ερμηνεύω ως ένδειξη αποστασιοποίησης ή ακόμη και αδιαφορίας- έναντι των σοβαρών προβλημάτων που σχετίζονται με την σωστή εικόνα του κόμματος και την εύρυθμη λειτουργία του. Αποτέλεσμα της στάσης σας αυτής είναι η διαιώνιση των εσωκομματικών προβλημάτων, η συρρίκνωση της αξιοπιστίας του κόμματός μας και η αποδυνάμωσή του έναντι της κοινωνίας μας. Σημειώνω ότι, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις μου, τα διαλυτικά αυτά φαινόμενα όχι μόνο δεν αντιμετωπίζονται με την δέουσα εκ μέρους σας αποφασιστικότητα, αλλά αφήνονται να οξυνθούν σε επικίνδυνο βαθμό, δημιουργώντας έτσι σοβαρές δυσκολίες ακόμη και στην επιτέλεση του έργο μου ως Δήμαρχος της πόλης. Και όλα αυτά σε μια επαρχία, στην οποία το ΔΗΚΟ συγκεντρώνει τα πιο υψηλά ποσοστά και, δικαίως, θεωρείται προπύργιο του κόμματος.

3) Με θλίψη και απογοήτευση διαπιστώνω επίσης ότι εξ ίσου αρνητική είναι και η εικόνα που παρουσιάζει το κόμμα μας σε κεντρικό επίπεδο, τόσο στον επικοινωνιακό τομέα όσο και στην εσωτερική λειτουργία του. Παρά τις συνεχείς σας εξαγγελίες για εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση, παρατηρώ δυστυχώς ότι συνεχίζετε να επιδεικνύετε μια ακατανόητη επιμονή στη διαχείριση του κόμματος από τα ίδια πρόσωπα, με τις ίδιες ιδέες και την ίδια παρωχημένη νοοτροπία, με αποτέλεσμα το ΔΗΚΟ να παρουσιάζει ένα συγκεντρωτικό και αυταρχικό πρόσωπο, το οποίο ουδόλως συνάδει με τις αρχές και την ιδεολογία του. 

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,
Θεωρώ καθήκον μου, να σας παραθέσω επιπρόσθετα τις απόψεις μου όσο αφορά την σύγκληση των Πολιτικών/ Καταστατικών συνεδριών το ερχόμενο Φθινόπωρο, επισημαίνοντας ότι οι απόψεις αυτές αποτελούν προϊόν σκέψεων και προβληματισμών που είχα κατά τους τελευταίους μήνες με αρκετούς συναγωνιστές, μέλη και στελέχη του κόμματος ειδικά στην Πάφο: 

1) Στην Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση δικαίωμα ψήφου πρέπει να έχουν όλα ανεξαιρέτως τα εγγεγραμμένα μέλη του κόμματος.

2) Διαφωνώ με την διαγραφή οποιουδήποτε μέλους του κόμματος σε αυτή τη χρονική στιγμή. Αυτό έπρεπε να γίνει πολύ νωρίτερα, όταν εσείς ανεχόσαστε –αδικαιολόγητα, κατά την άποψή μου- αντικομματικές συμπεριφορές, παρά τις δικές μου εισηγήσεις

3) Διαφωνώ επίσης με απόψεις περί ″εκκαθάρισης″ των μητρώων, ειδικά τώρα που πλησιάζουμε στην διεξαγωγή των δύο συνεδριών. Αυτό θα πλήξει την εικόνα του κόμματος και θα δώσει την εντύπωση εσκεμμένου αποκλεισμού μελών από τις δημοκρατικές διαδικασίες, λόγω πολιτικών απόψεων ή προτιμήσεων τους.

4) Επαναλαμβάνω την εισήγηση μου όπως το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος συστήσει Επιτροπή Εποπτείας διεξαγωγής των Εκλογικών συνεδριών. Τονίζω με έμφαση ότι η προεκλογική διαδικασία πρέπει να συμβάλει στην ενότητα και την ενδυνάμωση του κόμματος και να στείλει το μήνυμα σε ολόκληρη την Κυπριακή κοινωνία ότι το ΔΗ.ΚΟ ξέρει, θέλει και μπορεί να τηρεί τις δημοκρατικές διαδικασίες. 

Καταληκτικά, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω, αγαπητέ κύριε Πρόεδρε, για την αταλάντευτη βούλησή μου να συνεχίσω να εργάζομαι και να προσφέρω στο κόμμα μας ως μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου. 
Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε τα πιο πάνω θέματα τόσο εντός των συλλογικών οργάνων, όσο και σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: