Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Νέα σπείρα ληστών εξάρθρωσε η αστυνομία για υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών στην Πάφο

Ένα πρόσωπο ρουμανικής καταγωγής συνέλαβε η Αστυνομία Πάφου για υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών, εξαρθρώνοντας νέα σπείρα.
Η πρώτη καταγγελία, σύμφωνα με την αστυνομία, έγινε από ζεύγος Βρετανών τουριστών στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων. 


Το ζεύγος κατήγγειλε ότι χθες στις 22:30, ενώ περπατούσε στην περιοχή της Χλώρακας, τρία άγνωστα πρόσωπα τους επιτέθηκαν και τους χτύπησαν, αποσπώντας από τον ώμο της γυναίκας την τσάντα της, που περιείχε ένα τηλέφωνο, γυαλιά μυωπίας και 100 στερλίνες.
Εξάλλου, σε δεύτερη περίπτωση 20 λεπτά μετά τα μεσάνυκτα, καταγγέλθηκε από δύο Ουκρανές ότι ενώ περπατούσαν πλησίον ξενοδοχείου στην λεωφόρο Αποστόλου Παύλου στην Κάτω Πάφο, δύο νεαροί άντρες τούς επιτέθηκαν καταφέρνοντας να αποσπάσουν την τσάντα της μίας εκ των δύο, που περιείχε μία φωτογραφική μηχανή και 70 ευρώ σε μετρητά.
Μετά τις δύο καταγγελίες, η επέμβαση και δραστηριοποίηση της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου ήταν άμεση στην περιοχή της Κάτω Πάφου. Στο πλαίσιο των ερευνών, μέλη της δύναμης εντόπισαν όχημα να κινείται ύποπτα, το οποίο και ανέκοψαν. Το αυτοκίνητο, σύμφωνα με την αστυνομία, οδηγούσε 22χρονος νεαρός, ρουμανικής καταγωγής, που διαμένει στη Λεμεσό.
Από έρευνα που διενήργησε η αστυνομία στο όχημα του 22χρονου, ανευρέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα, και δύο ζεύγη γυαλιών ηλίου, για τα οποία ο 22χρονος δεν ήταν σε θέση να δώσει ικανοποιητικές εξηγήσεις, και αποτελούσαν μέρος της περιουσίας που κλάπηκε.
Ο 22χρονος συνελήφθηκε για την παράνομη κατοχή περιουσίας.
Ανακρινόμενος παραδέχτηκε την ανάμειξη του στις πιο πάνω υποθέσεις και κατονόμασε επίσης δύο άλλους φίλους του Ρουμάνους, ως συνεργάτες του, που επίσης διαμένουν στην Λεμεσό και αναζητούνται από την αστυνομία. Ο 22χρονος παραδέχτηκε επίσης ότι εμπλέκεται μαζί με τα άλλα δύο πρόσωπα σε ληστεία που διαπράχθηκε στις 21 Ιουνίου στην παραλιακή περιοχή της Χλώρακας.
Το ΤΑΕ Πάφου εξετάζει την υπόθεση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: