Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Υψηλές θερμοκρασίες σε Μ. Βρετανία και Γαλλία. ΒΙΝΤΕΟ



Αντιμέτωποι με υψηλές για τα δεδομένα της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης θερμοκρασίες βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες οι κάτοικοι και οι επισκέπτες Γαλλίας και Βρετανίας.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ!


Κι αν στην περίπτωση της Γαλλίας, όπου οι τα θερμόμετρα έδειξαν τη Δευτέρα ακόμα και τους 37 βαθμούς Κελσίου, η κατάσταση δεν θυμίζει τις ημέρες του 2003 όταν έχασαν τη ζωή τους 15.000 άνθρωποι, δεν ισχύει το ίδιο για τη Βρετανία που μετράει εκατοντάδες νεκρούς παρά το γεγονός ότι ο υδράργυρος δεν «ανέβηκε» σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες.



Στη Βρετανία, μάλιστα, τα δύσκολα δεν πέρασαν ακόμα  καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις των μετεωρολόγων, το κύμα καύσωνα θα επιμείνει τουλάχιστον μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου. Ειδικοί εκφράζουν φόβους, δε, ότι υπάρχει ενδεχόμενο να «σπάσει» το ρεκόρ της υψηλότερης θερμοκρασίας που κρατάει από τις 3 Αυγούστου του 1990 όταν τα θερμόμετρα έδειξαν 37,1 βαθμούς Κελσίου. Την ίδια ώρα οι μετεωρολογικές προβλέψεις του BBC- για σήμερα Τρίτη- κάνουν λόγο για έντονες βροχοπτώσεις σε όλη την Αγγλία και την Ουαλία και μάλιστα η μετεωρολογική υπηρεσία έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, όπου προειδοποιεί τους Βρετανούς για ενδεχόμενες πλημμύρες.    




Στη Γαλλία, στην οποία είναι ακόμα νωπές οι μνήμες από τους χιλιάδες θανάτους το 2003 λόγω του παρατεταμένου καύσωνα, το υπουργείο Υγείας εξέδωσε ήδη προειδοποιητικές οδηγίες για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού διαβεβαιώνοντας ότι το σχέδιο αντιμετώπισης έχει «βελτιωθεί» μετά την τραγική εμπειρία πριν από δέκα χρόνια. 



Στο Παρίσι, πάντως, έχουν λάβει τα μέτρα τους με τη δημοτική αρχή να κατασκευάζει για 13η χρονιά παραλίες με αληθινή άμμο στις όχθες του ποταμού Σηκουάνα σε μια προσπάθεια να δώσει γεύση διακοπών στους επισκέπτες, αλλά και τους μόνιμους κατοίκους, που αναγκάζονται να περάσουν το καλοκαίρι στην καρδιά της πόλης. Όλες οι παροχές, δε, είναι δωρεάν και το μόνο που απαγορεύεται, είναι το κολύμπι στα νερά του Σηκουάνα.



http://www.protothema.gr/world/article/296775/vrazoun-gallia-kai-vretania/

Δεν υπάρχουν σχόλια: