Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Συναγερμός στην Εθνική Φρουρά. Πιθανό κρούσμα φυματίωσης εντοπίστηκε στο ΚΕΝ Λεμεσού

Πιθανό κρούσμα φυματίωσης εντοπίστηκε χθες στο ΚΕΝ Λεμεσού, σε νεοσύλλεκτο στρατιώτη, στο πλαίσιο των προληπτικών εξετάσεων και ελέγχων που γίνονται στους νεοσύλλεκτους οπλίτες, όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς. Στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού για παρακολούθηση ο οπλίτης.


Υπό διερεύνηση βρίσκεται πιθανό κρούσμα φυματίωσης που εντοπίστηκε σε νεοσύλλεκτο στρατιώτη στο ΚΕΝ Λεμεσού, την Τρίτη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς «την Τρίτη 23 Ιουλίου 2013, στο ΚΕΝ Λεμεσού, στο πλαίσιο των προληπτικών εξετάσεων/ ελέγχων που γίνονται στους επαναπατρισθέντες νεοσύλλεκτους (Ν/Σ) οπλίτες, εντοπίστηκε σε Ν/Σ στρατιώτη, πιθανό κρούσμα φυματίωσης».

«Το περιστατικό βρίσκεται υπό διερεύνηση», αναφέρεται. Προστίθεται ότι «ο εν λόγω οπλίτης, διακομίστηκε άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού για παρακολούθηση». Παράλληλα για προληπτικούς λόγους έγιναν ανάλογες εργαστηριακές εξετάσεις σε όλο το προσωπικό το οποίο ήρθε σε επαφή με τον ασθενή. Αναφέρεται τέλος ότι η «Διεύθυνση Υγειονομικού του ΓΕΕΦ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας για παρακολούθηση της κατάστασης, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των Αξιωματικών και Οπλιτών της Δύναμης που υπηρετούν στο υπόψη Στρατόπεδο».


http://www.gazzettacy.com/index.php?xNav=page&id=6057&catid=9#sthash.OwCmqNFp.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: